Αποχωρεί για “προσωπικούς λόγους” ο CEO της Ferrari.

Ο Louis Camilleri ανέλαβε καθήκοντα CEO στην Ferrari στα μέσα του 2018 αντικαθιστώντας τον αείμνηστο Sergio Marchionne αλλά η θητεία του στο τιμόνι της ιστορικής μάρκας έμελλε να είναι σύντομη. Παρότι σύντομη, θεωρείται επιτυχημένη καθώς ο Ιταλός κατάφερε να “μεγαλώσει” την Ferrari κάνοντας και το πρώτο ουσιαστικό βήμα στον κόσμο του εξηλεκτρισμού ενώ αύξησε και την τιμή της μετοχής από τα €113 στα €179 ευρώ. Η απόφαση να αποχωρήσει από την εταιρία ήταν τόσο ξαφνική που δεν υπήρχε χρόνος ούτε καν για την εύρεση του αντικαταστάτη του. Έτσι, προσωρινός CEO στην Ferrari θα αναλάβει ο John Elkann.

Η Ferrari ήταν ένα μέρος της ζωής μου και η θητεία μου ως CEO αποτέλεσε ένα μεγάλο προνόμιο.

Ο θαυμασμός μου για τους εξαιρετικούς άνδρες και γυναίκες στο Maranello και για το πάθος και την αφοσίωση τους σε οτιδήποτε καταπιάνονται, δεν γνωρίζει όρια. Είμαι περήφανος για τα επιτεύγματα της εταιρίας από το 2018 και ξέρω ότι τα καλύτερα για την Ferrari, έρχονται.

Δήλωσε ο Camilleri που δεν αποχωρεί μονάχα από την Ferrari, αλλά και από το Δ.Σ. της Philip Morris. Η απόφαση του 65-χρονου Ιταλού ήρθε μερικές ημέρες μετά την νοσηλεία του με COVID-19 και αφού επέστρεψε στο σπίτι του για να ολοκληρώσει την ανάρρωση του αλλά οι ακριβείς λόγοι που οδήγησαν σε αυτή δεν έγιναν γνωστοί.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.