Η Volvo λέει ότι ο σχεδιασμός θα πρέπει να αλλάξει για ένα ηλεκτρικό μέλλον.

Η Volvo είναι μία από μία μικρή μερίδα εταιριών που ποντάρουν ολοκληρωτικά στην ηλεκτροκίνηση. Έχει ήδη ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην γκάμα της και όσο περνούν τα χρόνια αυτή θα εμπλουτίζεται με περισσότερα EVs αλλά αυτή η μετάβαση προϋποθέτει και μία προσαρμογή που ενδεχομένως να μην είχες φανταστεί. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Volvo στην EMEA (Ευρώπη, Μ. Ανατολή και Αφρική) περιοχή, Bjorn Annwall, ο σχεδιασμός των αυτοκινήτων θα πρέπει να αλλάξει δραστικά για ένα ηλεκτρικό μέλλον.

Θα πρέπει να προσαρμόσουμε το design των μελλοντικών μοντέλων μας για να βρούμε την καλύτερη ισορροπία ανάμεσα στην ελκυστικότητα, την πρακτικότητα και την αυτονομία. Τα αυτοκίνητα θα είναι διαφορετικά στο μέλλον εξαιτίας αυτού.

Η αεροδυναμική θα αποκτήσει σημαντικότερο ρόλο, ειδικά αν οδηγείς με υψηλότερες ταχύτητες στον αυτοκινητόδρομο. Είναι λιγότερο σημαντική για αυτοκίνητα πόλης όπου οι μικρές αποστάσεις δεν έχουν τις ίδιες απαιτήσεις από την αεροδυναμική.

Εξαιτίας των αεροδυναμικών αντιστάσεων που αυξάνονται δραστικά όσο ανεβαίνει η ταχύτητα, η ενέργεια που απαιτείται από τις μπαταρίες για την διατήρηση υψηλών ταχυτήτων είναι δυσανάλογα μεγαλύτερη από αυτήν που χρησιμοποιείται για τις μετακινήσεις εντός της πόλης. Ο Annwall “βλέπει” ένα μέλλον όπου ο ρόλος των αυτοκινήτων θα είναι άμεσα διακριτός από τον σχεδιασμό τους. Ένα μικρό όχημα πόλης θα έχει πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά από ένα sedan ή SUV που προορίζεται για μεγάλες αποστάσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Volvo θα αλλάξει το συνδρομητικό μοντέλο της για να διευκολύνει την αλλαγή του αυτοκινήτου ενός πελάτη για τα σαββατοκύριακα.

Το συνδρομητικό μοντέλο μας δεν προορίζεται για να επιτρέπει στους πελάτες να αλλάζουν τα αυτοκίνητα τους όπως αλλάζουν εσώρουχα. Η μεγαλύτερη εμβέλεια είναι η απάντηση. Και η διαθεσιμότητα ταχείας φόρτισης.

Η σουηδική εταιρία θα συνεχίσει να επενδύει στο συγκεκριμένο μοντέλο πάντως. Προβλέπει ότι το 50% των πωλήσεων της παγκοσμίως θα γίνει online καθώς τα πρώτα δείγματα από το λανσάρισμα του νέου συστήματος είναι ενθαρρυντικά.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.