Fiat Chrysler Automobiles. Δημιούργησε το πρώτο «πράσινο χωριό» της αυτοκίνησης

H Fiat Chrysler Automobiles δημιούργησε το e-Village στο Τορίνο. Πρόκειται για το πρώτο «πράσινο χωριό» της αυτοκίνησης, όπου ο Όμιλος θα παρουσιάζει στο κοινό όλα τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα του, αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των προηγμένων και φιλικών προς το περιβάλλον μετακινήσεων. Το e-Village στεγάζεται στο συγκρότημα Green Pea στο Τορίνο, όπου και οι 5 όροφοι της εγκατάστασης είναι αφιερωμένοι στη βιώσιμη ανάπτυξη. Ακολουθώντας τον κανόνα 3R (Reuse=επαναχρησιμοποίηση, Recycle=ανακύκλωση, Reduce=μείωση), το e-Village, είναι σχεδιασμένο ώστε να έχει μηδενικό περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα.  Για παράδειγμα τα έπιπλα είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά, ενώ τα διακοσμητικά στοιχεία που βρίσκονται στο χώρο εφαρμόζουν την καινοτομία theBreath®. Πρόκειται για μια προηγμένη τεχνολογία που σχεδιάστηκε ώστε να βελτιώνει την ποιότητα του αέρα και να μειώνει τη μόλυνση απορροφώντας τους ρύπους μέσα στο υλικό.

Με συνολική έκταση 1.300τ.μ., το e-Village φιλοξενεί τις πιο πρωτοποριακές «πράσινες» τεχνολογίες και βέβαια τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα του Ομίλου FCA. Εκτός από τα μοντέλα παραγωγής, όπως το νέο ηλεκτρικό Fiat 500, τα Plug-in Hybrid Jeep 4xe και το ηλεκτρικό E-Ducato, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν το πρωτότυπο Fiat Centoventi, μια ωδή στην απλότητα και το έξυπνο design, αλλά και την εκθαμβωτική Alfa Romeo Tonale, το πρώτο υβριδικό μοντέλο της μάρκας που αναμένεται να μπει στην παραγωγή το 2021.

Ο Όμιλος FCA συνεχίζει την εστίαση του στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντολογικών προβλημάτων, τα οποία αποτελούν μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας. Οι μετακινήσεις αποτελούν βασικό συστατικό της καθημερινότητας των ανθρώπων και ο μετασχηματισμός τους είναι απαραίτητος ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του κοινού και παράλληλα να προστατευθεί το περιβάλλον. Η FCA με το τμήμα του Ομίλου e-Mobility, έχει δημιουργήσει ένα πλάνο ενεργειών ώστε να δώσει λύσεις που είναι φιλικές προς το περιβάλλον, οικονομικά βιώσιμες και προσιτές για όλους, κάνοντας πιο απλή τη ζωή των ανθρώπων που χρησιμοποιούν εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα.

Οι ανάγκες των ανθρώπων διαφέρουν και έτσι διαφορετικές θα πρέπει να είναι και οι λύσεις που τους προσφέρονται. Μετά την παρουσίαση των Fiat Panda Hybrid και 500 Hybrid, των πιο προσιτών υβριδικών μοντέλων της αγοράς, η FCA παρουσίασε και το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το νέο Fiat 500, ένα μοντέλο που ήδη έχει ξεχωρίσει για το σχεδιασμό, τη φιλοσοφία, αλλά και τις προηγμένες λύσεις που φέρει. Γεμάτο τεχνολογία και στιλ, φέρνει σήμερα τη νέα εποχή των αστικών μετακινήσεων και μάλιστα με προσιτό κόστος, με τις τιμές του μοντέλου στην Ελλάδα να ξεκινούν κάτω από τις 20.000 ευρώ*. Αντίστοιχα τα Plug-in Hybrid Jeep 4xe, αποτελούν τη νέα έκφραση για την πιο αποδοτική, φιλική προς το περιβάλλον, αλλά πάντα συναρπαστική εμπειρία οδήγησης ενός αυθεντικού Jeep.

Με υψηλή απόδοση (190 – 240 ίππους), δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης για 50χλμ., εκπομπές ρύπων κάτω από τα 50γρμ./χλμ. και το πιο προηγμένο σύστημα τετρακίνησης στην ιστορία της Jeep, προσφέρουν μοναδική οικονομία, κορυφαίες εντός και εκτός δρόμου δυνατότητες, ενώ απαλλάσσουν και τους χρήστες εταιρικών αυτοκινήτων από την καταβολή φόρου. Τέλος, η Fiat Professional με το νέο αμιγώς ηλεκτρικό E-Ducato, δείχνει το δρόμο στις μεταφορές προσφέροντας ένα αμιγώς ηλεκτρικό Van, με επιλογή αυτονομίας μεταξύ 200 ή 360χλμ., προηγμένες λύσεις συνδεσιμότητας και το κυριότερο δυνατότητες φόρτωσης αντίστοιχες με εκείνες των συμβατικών οχημάτων, με ωφέλιμο όγκο μεταξύ 10 και 17κ.μ. και ωφέλιμο φορτίο έως 1.950 κιλά.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.