Το Toyota RAV4 αποτυγχάνει θεαματικά στον τάρανδο.

Δεν είναι πολλά τα μέσα που διεξάγουν με συνέπεια το περίφημο τεστ αποφυγής ταράνδου αλλά το ισπανικό “km77” και το σουηδικό “teknikensvarld” είναι δύο από αυτά. Από το δεύτερο είχαμε μάθει για την αποτυχία του Toyota RAV4 στο συγκεκριμένο τεστ το 2019 – μία αποτυχία που επιβεβαιώθηκε με ένα δεύτερο τεστ πριν τελικά η ιαπωνική εταιρία διορθώσει τα υποκείμενα προβλήματα ώστε το δημοφιλές SUV να “περάσει” την δοκιμασία. Θα περίμενε λοιπόν κάποιος ότι η Toyota έχει μάθει το μάθημα της και δεν θα υποπέσει στα ίδια λάθη αλλά η πιο πρόσφατη δοκιμή αποδεικνύει ότι κάτι τέτοιο απλά δεν ισχύει.

Στο τεστ που υπέβαλε το RAV4 το σουηδικό μέσο, το υβριδικό SUV έδειξε πολύ έντονες τάσεις υπερστροφής και γενική αστάθεια αποτυγχάνοντας όχι μόνο στα 70 km/h, αλλά και στα 68… και στα 67… και στα 65 km/h. Η ταχύτητα έπρεπε να μειωθεί στα 63 km/h πριν το ιαπωνικό SUV συμπεριφερθεί φυσιολογικά. Το θέμα όπως καταλαβαίνεις δεν είναι η αποτυχία, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αποτυγχάνει. Τόσο το Volvo XC40 Recharge όσο και το Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid αποτυγχάνουν στην ολοκλήρωση της δοκιμασίας με ταχύτητα 70 km/h αλλά το κάνουν με προβλέψιμο, λιγότερο θεαματικό τρόπο. Εκτός αυτού, επιτυγχάνουν σε υψηλότερη ταχύτητα τελικά. Τώρα, η Toyota δεσμεύεται για άλλη μία φορά να προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις στο σύστημα ευστάθειας του αυτοκινήτου και όπου αλλού χρειαστεί ώστε να περάσει το τεστ με επιτυχία αλλά γιατί πρέπει να φτάσουμε σε αυτό το σημείο; Η Toyota έχει προϊστορία με την δοκιμασία της αποφυγής ταράνδου τόσο με το RAV4 όπως προείπαμε, όσο και με το Hilux. Θα έπρεπε να ήξερε καλύτερα και να έχει προετοιμάσει το νέο RAV4 ανάλογα σε ένα θέμα ασφάλειας. Αυτό ακριβώς είχε κάνει η Jeep όταν το Grand Cherokee κόντεψε να τουμπάρει το 2012. Επανεξέτασε εις βάθος τις πρακτικές της και δεν παρουσίασε ξανά το ίδιο πρόβλημα. Όχι για να μην… εκτεθεί από κάποιο, οποιοδήποτε μέσο αλλά για να παρέχει στους πελάτες της ασφάλεια με κάθε μορφή.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.