Η VW προβλέπει αυτόνομα αυτοκίνητα στην αγορά από το 2025-30.

Δεν υπάρχει πιο… πιασάρικη λέξη αυτή τη στιγμή στη βιομηχανία αυτοκινήτου από την “αυτονομία”. Δεν υπάρχει κατασκευαστής που να μην εξελίσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης ή να μην συνεργάζεται με κάποια εταιρία που την εξελίσσει γι’ αυτόν και τα ποσά που δαπανούνται στον συγκεκριμένο στίβο είναι τεράστια, σε μία προσπάθεια να λανσαριστούν συστήματα όσο το δυνατόν ταχύτερα. Πόσο γρήγορα είναι αυτό; Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Volkswagen Group, Herbert Diess, τα αυτόνομα αυτοκίνητα του ομίλου θα είναι έτοιμα κάποια στιγμή μετά το 2025 και πριν το 2030, όχι μόνο λόγω της προόδου που γίνεται από τους προγραμματιστές, αλλά και χάρη στα άλματα που κάνει η τεχνολογία των microchips.

Προβλέπουμε ότι τα συστήματα θα είναι σύντομα σε θέση να αντεπεξέλθουν στις πολύπλοκες καταστάσεις που περιλαμβάνονται στην αυτόνομη οδήγησης.

Δήλωσε ο Γερμανός επί του θέματος για να συμπληρώσει ότι στις προόδους που παρατηρούνται στην τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης συμβάλλουν σημαντικές και οι εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Να σημειώσουμε ότι η VW έχει ανακοινώσει ότι αυξάνει τις επενδύσεις για ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα από τα 60, στα 73 δισεκατομμύρια ευρώ αποδεικνύοντας έμπρακτα την σημασία που έχουν γι’ αυτήν οι εν λόγω τεχνολογίες.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.