Συνεργασία Mercedes και Geely για νέους βενζινοκινητήρες.

Στις αρχές του έτους που διανύουμε κυκλοφόρησε η φήμη ότι Daimler και Geely θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για την εξέλιξη της νέας γενιάς κινητήρων βενζίνης των δύο εταιριών. Τότε, δεν υπήρχε κάποιου είδους επίσημη επιβεβαίωση, με τα δύο groups να δηλώνουν ότι είναι πάρα πολύ νωρίς για ανακοινώσεις αλλά απ’ ότι φαίνεται, ο χρόνος που πέρασε είδε τα εμπλεκόμενα μέρη να έρχονται σε συμφωνία και τώρα, έφτασε η ώρα για τις επίσημες ανακοινώσεις.

Το deal ανάμεσα στην Daimler και την Geely θα περιλαμβάνει την στενότερη συνεργασία ανάμεσα στις δύο εταιρίες σε τεχνικά θέματα με το πιο πρόσφατο project να αφορά στην εξέλιξη και μελλοντικά, την παραγωγή μίας νέας οικογένειας τετρακύλινδρων βενζινοκινητήρων για χρήση σε υβριδικά μοντέλα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που εξασφάλισε γερμανικό μέσο, η κατασκευή των κινητήρων θα γίνεται στην Κίνα και πιθανότατα θα ξεκινήσει το 2024. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές αλλά πηγές που είναι κοντά στο θέμα αναφέρουν πως οι τετρακύλινδροι κινητήρες που θα προκύψουν θα βρούνε τον δρόμο τους σε διάφορα νέα μοντέλα τόσο της Mercedes όσο και της Geely αλλά και των εταιριών που απαρτίζουν τα groups των μητρικών Daimler και Geely Holdings, συμπεριλαμβανομένης, πιθανώς της Lotus.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.