Η Honda αποσύρεται από την Formula 1!

Η επιστροφή της Honda στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού πίσω στο 2015 αποτέλεσε πρώτη είδηση παγκοσμίως για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα πρώτα χρόνια ήταν δύσκολα με την ιαπωνική εταιρία να βρίσκεται πολύ πίσω τόσο σε θέματα αξιοπιστίας όσο και στην απόδοση του υβριδικού κινητήριου συνόλου με αποτέλεσμα την λύση της συνεργασίας με την McLaren. Το 2018 όμως βρήκε νέα “στέγη” στην Toro Rosso και συνέχεια, στην Red Bull και κάπως έτσι, με επιμονή και επιμονή άρχισαν να έρχονται οι πρώτες νίκες.

Μέχρι που η Honda αποφάσισε ότι αυτό δεν είναι πλέον το μονοπάτι που θέλει να ακολουθήσει και ανακοίνωσε την αποχώρηση της από την Formula 1 στα τέλη του 2021. Όπως εξηγεί, η βιομηχανία του αυτοκινήτου διανύει μία περίοδο μεταμόρφωσης από αυτές που συμβαίνουν κάθε 100 χρόνια και γι’ αυτό έκρινε ότι πρέπει να εστιάσει στην εξέλιξη τεχνολογιών όπως αυτές της υδρογονοκίνησης και της ηλεκτροκίνησης με απώτερο στόχο την επίτευξη “carbon neutrality” μέχρι το 2050. Δυστυχώς, η κίνηση αυτή της ιαπωνικής μάρκας, παρότι σεβαστή και απολύτως κατανοητή, φέρνει σε δύσκολη θέση τις Alpha Tauri και Red Bull που είναι πλέον αναγκασμένες να βρούνε άλλον προμηθευτή κινητήρων. Βάσει κανονισμών, η Renault οφείλει να παρέχει κινητήρες στις δύο ομάδες εκτός κι αν καταφέρουν να πείσουν μία εκ των Mercedes-AMG ή Ferrari να πάρει την θέση της γαλλικής φίρμας. Κάτι που όπως καταλαβαίνεις, είναι εξαιρετικά δύσκολο… Σε κάθε περίπτωση, ένα κεφάλαιο κλείνει για την Honda και την Formula 1, που συνεχίζουν αμφότερες πιο φτωχές, σε διαφορετικούς δρόμους.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.