Η Ford καθησυχάζει: ο V8 δεν κινδυνεύει!

Με μία πρώτη, πρόχειρη ματιά θα μπορούσε να συμπεράνει κάποιος ότι ο εμβληματικός, αμερικανικός V8 είναι ένα είδος προς εξαφάνιση στην Ford. Το νέο Bronco, το νέο F-150 Raptor, ακόμα και το θρυλικό GT δεν κινούνται από κάποιο πανίσχυρο, βροντερό V8 αλλά με “οικολογικούς” V6 που ναι μεν παράγουν επαρκέστατη ιπποδύναμη αλλά “χάνουν” στα μάτια των φανατικών οπαδών του χαρακτηριστικά αμερικανικού, V8. Μην ανησυχείς όμως. Η Ford δεν γυρνά την πλάτη στον συγκεκριμένο τύπο βενζινοκινητήρα και θα συνεχίσει να παράγει V8 στο προσεχές μέλλον.

Με μία πιο ψύχραιμη προσέγγιση άλλωστε, δεν είναι δύσκολο να μετρήσεις την πληθώρα των V8 που κατασκευάζει η Ford για διάφορα μοντέλα της. Από τον γιγαντιαίο “Godzilla” των 7,3 λίτρων που κοσμεί ανάλογα μεγάλα οχήματα όπως το F-600, το F-650 και το Super Duty μεταξύ άλλων, μέχρι τον κοφτερό “Voodoo” που βρίσκεται κάτω από το καπό της Shelby GT350 και από τον κορυφαίο “Predator” της Shelby GT500 μέχρι τον ταπεινό “Coyote” της βασικής Mustang και του βασικού F-150. Η Ford παραμένει πιστή στον V8 και θα συνεχίσει να τον εξελίσσει μέχρι το σημείο που δεν θα της επιτρέπουν οι κανονισμοί να τον εξελίξει περαιτέρω. Πότε θα γίνει αυτό; Προς το παρόν δεν είναι γνωστό. Όπως αναφέρει ο Αντιπρόεδρος της Ford, Kumar Galhotra, παρακολουθούμε την αλλαγή να συμβαίνει μπροστά μας αλλά υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητα της. Μέχρι λοιπόν οι νομοθέτες να απαγορέψουν τους μεγάλους βενζινοκινητήρες ή να κάνουν την εξέλιξη τους ασύμφορη, να είσαι σίγουρος ότι η Ford θα παραμείνει στο πλευρό τους!

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.