Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Mitsubishi, Osamu Masuko.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Mitsubishi, Osamu Masuko, παραιτήθηκε από την θέση του για λόγους υγείας, όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική εταιρία την Παρασκευή που μας πέρασε, με τον τρέχοντα CEO, Takeo Kato, να τον αντικαθιστά προσωρινά. Ο Masuko-san εργάζεται στην Mitsubishi τα τελευταία 50 χρόνια σχεδόν, έχοντας ενταχθεί στο δυναμικό της ήδη από το 1972. Το 2005 έγινε πρόεδρος και το 2014 ανέλαβε εκτός από τα καθήκοντα του προέδρου του Δ.Σ. και αυτά του Διευθύνοντος Συμβούλου μέχρι το 2019, οπότε και “παρέδωσε” την θέση του CEO στον Kato-san.

Υπό την ηγεσία του Osamu Masuko, η Mitsubishi εστίασε στην υιοθέτηση της τεχνολογίας του εξηλεκτρισμού και επεκτάθηκε στην περιοχή της νοτιο-ανατολικής Ασίας αλλά υπό την ηγεσία του ενεπλάκη και σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της ιστορίας της, όταν το 2016 βγήκε στην επιφάνεια ότι η ιαπωνική φίρμα παρείχε λανθασμένες πληροφορίες όσον αφορά στις καταναλώσεις κάποιων μοντέλων της. Ο λόγος ήταν οι ανακριβείς μέθοδοι δοκιμής και η χαλάρωση του ποιοτικού ελέγχου αλλά το τελικό αποτέλεσμα ήταν η πώληση του 34% της εταιρίας στην Nissan έναντι 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τώρα, η Mitsubishi αλλάζει πορεία, αποχωρεί από την ευρωπαϊκή αγορά και εστιάζει σε αυτήν της νοτιο-ανατολικής Ασίας σύμφωνα με το νέο μεσοπρόθεσμο πλάνο της που ορίζεται έως έναν (σημαντικό) βαθμό από την στρατηγική ολόκληρης της Συμμαχίας. Επιστρέφοντας στο θέμα μας, να αναφέρουμε ότι ο Kato θα εκτελεί καθήκοντα προέδρου μέχρι να ανακοινωθεί ο μόνιμος αντικαταστάτης του Masuko, ο οποίος αξίζει να σημειώσουμε ότι θα παραμείνει στην εταιρία ως “ειδικός σύμβουλος”.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.