Η Mercedes-AMG στέκεται απέναντι στον ρατσισμό.

Αν τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων στις Η.Π.Α. και όχι μόνο, μας έχουν δείξει κάτι, είναι ότι πρέπει να σταθούμε πιο ενεργά απέναντι στον ρατσισμό και τις διακρίσεις κάθε είδους. Αυτό ισχύει σε προσωπικό επίπεδο αλλά πιο σημαντικά σε συλλογικό και γιατί όχι, στο επιχειρηματικό επίπεδο όπως αποδεικνύει η τελευταία κίνηση της Mercedes-AMG που αποφάσισε να “ντύσει” το μονοθέσιο της για την φετινή χρονιά, όχι έχει απομείνει από αυτήν έστω, στα χρώματα του “Black Lives Matter”.

Όπως καταλαβαίνεις, η κίνηση είναι συμβολική, όπως και η αναγραφή “End Racism” στο halo του μονοθεσίου και “#WeRaceAsOne” στους καθρέπτες αλλά αυτό που είναι πιο ουσιαστικό, είναι το πρόγραμμα “Diversity & Inclusion” που θα λανσάρει η γερμανική φίρμα μέχρι το τέλος της σεζόν ώστε να ευαισθητοποιήσει  τα μέλη της ομάδας σε τέτοιου είδους θέματα, να αναλύσει τις διαδικασίες προσλήψεων που ακολουθεί, να βελτιώσει την πρόσβαση στο άθλημα και να υποστηρίξει ταλαντούχους ανθρώπους από ομάδες που δεν εκπροσωπούνται επαρκώς στον χώρο.

Η Mercedes-AMG ακολουθεί το παράδειγμα του Lewis Hamilton που ίδρυσε το “Hamilton Commission” ως ένα ερευνητικό project με την Royal Academy of Engineering με στόχο την εύρεση τρόπων με τους οποίους τα motorsports μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσελκύσουν περισσότερους νεαρούς, “έγχρωμους” ανθρώπους με την επιστήμη, την τεχνολογία, την μηχανολογία και τα μαθηματικά.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.