Οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου!

Προτεραιότητα όλων σε αυτό το στάδιο της πανδημίας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και όλα τα μέτρα που λαμβάνονται από κυβερνήσεις και εταιρίες στοχεύουν σε αυτό ακριβώς αλλά οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες κοιτούν με ανησυχία την επόμενη ημέρα και καλούν όποιον ακούει, σε δράση.

Οι επιπτώσεις του κορονοϊού στην βιομηχανία αυτοκινήτου είναι άνευ προηγουμένου.

Δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ACEA, Eric-Mark Huitema για να συμπληρώσει:

Γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι ο COVID-19 οδηγεί στην χειρότερη κρίση που έχει δει ο ευρύτερος τομέας του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, το κλείσιμο των εργοστασίων έχει προκαλέσει πλήγμα της τάξης των 1,23 εκατομμυρίων οχημάτων στην παραγωγή ενώ περίπου 1,1 εκατομμύριο εργαζόμενοι επηρεάζονται από αυτό, χωρίς να υπολογίζεται η αλυσίδα ανεφοδιασμού. Είναι σαφές λοιπόν, ότι χρειάζεται συντονισμένη δράση για να αποφευχθούν τα χειρότερα και αυτό ακριβώς ζητά ο Huitema.

Πρώτον, να παρθούν δραστικά μέτρα ώστε να αποφευχθούν μη-αναστρέψιμες και θεμελιώδεις ζημιές στην βιομηχανία με μόνιμες απώλειες θέσεων εργασίας, παραγωγικής δυνατότητας, καινοτομίας και έρευνας/εξέλιξης.

Δεύτερον, πιστεύουμε ότι η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί ώστε δώσει το ερέθισμα για την ανάκαμψη του τομέα, που θα συμβάλλει καίρια στην επιτάχυνση της ανάκαμψης ολόκληρης της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Παράλληλα, η ACEA ζητά από τους νομοθέτες να εξετάσουν κάποιου είδους προσαρμογή του χρόνου εφαρμογής κάποιων κανονισμών για την ελάφρυνση των εταιριών που ενδεχομένως να παρουσιάσουν προβλήματα ρευστότητας σε μερικές εβδομάδες, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στους προμηθευτές, με την γερμανική Continental και την γαλλική Valeo να αναφέρουν αμφότερες πως οι επόμενοι μήνες θα είναι “πάρα, πάρα πολύ δύσκολοι”.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.