Τα προβλήματα με το λογισμικό του VW ID.3 συνεχίζονται!

Η Volkswagen λάνσαρε το ηλεκτρικό ID.3 τον Σεπτέμβριο του 2019 ως το “τρίτο μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της” και ενώ η παραγωγή στο Zwickau έχει ήδη ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του ίδιο έτους, η έναρξη του συγκεκριμένου κεφαλαίου έχει αποδειχθεί προβληματική για την γερμανική εταιρία. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με την Suddeutsche Zeitung, τα ID.3 που έβγαιναν από την γραμμή παραγωγής του εργοστασίου (πριν αυτή σταματήσει φυσικά λόγω της πανδημίας), είναι πρακτικά… “νεκρά”. Δεν διαθέτουν το απαραίτητο για την λειτουργία τους, λογισμικό!

Η Volkswagen σκοπεύει να τα εφοδιάσει με μία βασική έκδοση του “λειτουργικού συστήματος” όταν αυτό ετοιμαστεί αλλά σύμφωνα με το γερμανικό μέσο, η αποτυχία της VW να προσλάβει ειδικούς που θα έλυναν τον γρίφο του συστήματος σημαίνει πως το όλο project δεν είναι πιο κοντά στην ολοκλήρωση του απ’ ότι ήταν πριν από 3-4 μήνες. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μάλιστα, τα ID.3 που στέκονται παροπλισμένα σε χώρους στάθμευσης αυτή τη στιγμή, δεν ανήκουν στην κανονική παραγωγή αλλά αποτελούν επί της ουσίας πρωτότυπα προ-παραγωγής. Κι όλα αυτά ενώ ο επικεφαλής του Group, Herbert Diess, δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι στόχος του είναι να λανσάρει το ID.3 στην αγορά το ερχόμενο καλοκαίρι.

Οι δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει η Volkswagen αναφορικά με το λειτουργικό σύστημα του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της, την έχουν οδηγήσει να στραφεί στην Mercedes-Benz. Αν αληθεύουν οι πληροφορίες του γερμανικού μέσου, εξετάζεται η λύση της συγχώνευσης των πόρων που διαθέτουν οι δύο κολοσσοί για την από κοινού εξέλιξη ενός συστήματος που θα χρησιμοποιηθεί στα ηλεκτρικά μοντέλα και των δύο. Ταυτόχρονα όμως, κυκλοφόρησε η φήμη ότι η BMW έχει ξεκινήσει συζητήσεις με την Daimler για το ίδιο θέμα και αυτό ενδεχομένως να αποδειχθεί προβληματικό καθώς η εξέλιξη ενός κοινού λογισμικού από τις 3 εταιρίες ενδεχομένως να παραβιάζει κανονισμούς ανταγωνισμού.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.