Η Brembo εξαγόρασε ποσοστό στην Pirelli.

Δύο κολοσσοί της βιομηχανίας ξεκίνησαν έναν πολύ ενδιαφέροντα “χορό” εν μέσω πανδημίας και καθώς οι περισσότερες εταιρίες προετοιμάζονται για μία βαθιά ύφεση στο προσεχές μέλλον. Ο χορός αυτός, ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Brembo, η οποία εξαγόρασε ένα ποσοστό της τάξης του 2,43% στην Pirelli, τόσο άμεσα όσο και έμμεσα μέσω της μητρικής της, Nuova FourB. Η πρωτοβουλία όπως είπαμε ανήκει στην Brembo που σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, προέβη σε αυτή την κίνηση “αυτόνομα” και αν αληθεύουν οι φήμες που κυκλοφορούν, χωρίς η Pirelli να έχει γνώση επί του θέματος.

Η Brembo κάνει λόγο για μία “μη-κερδοσκοπική, μακρόπνοη προσέγγιση” ενώ η Pirelli, της οποίας οι μετοχές αγγίζουν το χαμηλότερο σημείο από την είσοδο της στο χρηματιστήριο, δηλώνει ότι η άφιξη νέων μετόχων σε μία δύσκολη στιγμή για την παγκόσμια οικονομία επιβεβαιώνει την σταθερότητα της και την καλή δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Να θυμίσουμε ότι η Brembo, μέσω του αντιπροέδρου της, Matteo Tiraboschi, είχε κάνει γνωστή την πρόθεση της να προχωρήσει σε μία μεγάλη εξαγορά κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον, αλλά αυτή η δήλωση είχε γίνει προ-πανδημίας και δεν γνωρίζουμε αν η προβλεπόμενη κρίση έχει επηρεάσει τα πλάνα της ιταλικής εταιρίας. Μίας εταιρίας με κεφαλαιοποίηση που αγγίζει τα 2,25 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ το αντίστοιχο νούμερο για την Pirelli φτάνει τα 3,3 δισεκατομμύρια. Για να δούμε… θα εξελιχθεί σε κάτι περισσότερο το ειδύλλιο;

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.