Ταχύτερο και πιο εύχρηστο το νέο Uconnect 5 της Fiat-Chrysler.

Σε μία βιομηχανία αυτοκινήτου που κυριαρχείται από την τεχνολογία, ένα σύγχρονο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης συντελεί ουσιαστικά στην επιτυχία ενός μοντέλου. Η Fiat Chrysler Automobiles, όπως όλοι οι κατασκευαστές, το γνωρίζει αυτό και ανακοίνωσε εχθές την πιο πρόσφατη έκδοση του Uconnect συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Το Uconnect 5.0 βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Android και χρησιμοποιεί νέα αρχιτεκτονική και νέο, ισχυρότερο επεξεργαστή. Παράλληλα, διαθέτει 6 GB μνήμης RAM και έως 64 GB αποθηκευτικού χώρου ενώ υποστηρίζει μεγαλύτερες οθόνες (έως και 12,3 ιντσών Ultra High Definition ανάλυσης) και κατά συνέπεια, σύμφωνα με την ίδια την FCA, το Uconnect 5.0 είναι έως και 5 φορές ταχύτερο από το σύστημα που αντικαθιστά.

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα αφορά στην βελτιωμένη συνδεσιμότητα, με το νέο infotainment να επιτρέπει την σύνδεση 2 smartphones ταυτόχρονα ενώ υπάρχει υποστήριξη για ασύρματο Apple CarPlay και Android Auto με δεδομένο ότι υποστηρίζεται και από το smartphone. Το Uconnect 5.0 εκμεταλλεύεται την ευελιξία του λειτουργικού Android προσφέροντας αμέτρητες επιλογές παραμετροποίησης και εξατομίκευσης, θα ενσωματώνει ένα νέο σύστημα δορυφορικής πλοήγησης της TomTom, θα προσφέρει την δυνατότητα “over-the-air” ανανεώσεων και θα διαθέτει βελτιωμένο σύστημα φωνητικών εντολών. Όπως καταλαβαίνεις, μιλάμε για ένα απολύτως σύγχρονο σύστημα infotainment για το οποίο όμως δεν γνωρίζουμε ακόμα πότε θα λανσαριστεί στην αγορά και σε ποια μοντέλα. Δεδομένου ότι το Uconnect 5.0 βασίζεται σε νέο hardware πάντως, δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρχει η δυνατότητα για αναβάθμιση στα μοντέλα που ήδη εξοπλίζονται με την προηγούμενη γενιά.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.