Τα νέα καθίσματα της Jaguar-Land Rover προσομοιώνουν το περπάτημα!

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου 1,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο  κάθονται περισσότερη ώρα απ’ ότι πρέπει. Οι λόγοι είναι πολυάριθμοι και γνωστοί αλλά η ουσία είναι ότι αυτό οδηγεί σε σημαντικές φθορές στους μύες των ποδιών, στους γοφούς και τους μηρούς, στην μέση και αλλού. Το ίδιο ισχύει και για τους τακτικούς οδηγούς οι οποίοι βρίσκονται καθισμένοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Έτσι η Jaguar-Land Rover και πιο συγκεκριμένα το “Body Interiors Research” τμήμα της εξέλιξε ένα κάθισμα που προσομοιώνει την κίνηση του περπατήματος με στόχο την μείωση των κινδύνων που προκύπτουν από την οδήγηση για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Το ευ ζην των πελατών και των εργαζομένων μας είναι στον πυρήνα όλων των projects τεχνολογικής εξέλιξης. Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία και την τεχνογνωσία μας για να εξελίξουμε το κάθισμα του μέλλοντος, ενσωματώνοντας καινοτόμα συστήματα που δεν έχουν προηγούμενο στην βιομηχανία αυτοκινήτου ώστε να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος που μαστίζει τους ανθρώπους παγκοσμίως.

Δήλωσε ο Chief Medical Officer της αγγλικής φίρμας, Dr Steve Iley. Το κάθισμα που “μεταμορφώνεται” προσαρμόζεται αυτόματα για κάθε οδηγό ή επιβάτη μέσω ενεργοποιητών στο αφρώδες υλικό, αλλά δυστυχώς, σε αυτό το σημείο δεν είναι γνωστό πότε θα περάσει στην παραγωγή και πιο είναι το κόστος του.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.