Η Morgan σπάει μία παράδοση 83 ετών!

Πριν από μερικούς μήνες η Morgan παρουσίασε το Plus 6. Με μία πρώτη ματιά, φαινόταν ίδιο ή αν μη τι άλλου, όμοιο με τα υπόλοιπα μοντέλα της αγγλικής εταιρίας αλλά όσο διάβαζες γι’ αυτό, αποκαλυπτόταν η πραγματική του φύση. Το Plus 6 είναι ένα καθολικά νέο μοντέλο και το πρώτο που χρησιμοποιεί την ολοκαίνουρια αρχιτεκτονική της Morgan. Ένα νέο πλαίσιο με ονομασία “CX” που σημαίνει την αποστασιοποίηση από τα παραδοσιακά πλαίσια τύπου σκάλας.

Η Morgan χρησιμοποιεί πλαίσια τύπου σκάλας από το πρώτο τετράτροχο της – το 4/4 του 1936! Χρησιμοποιεί αυτού του είδους το πλαίσια για όλα τα σύγχρονα μοντέλα της με εξαίρεση το Plus 6 φυσικά, ακόμα και 83 χρόνια μετά αλλά αυτό θα αλλάξει καθώς η πλατφόρμα “CX” θα αποτελέσει την βάση για σειρά νέων μοντέλων που θα αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες προτάσεις της. Οι λόγοι είναι σχεδόν αυτονόητοι και σχετίζονται με το ραφινάρισμα των αυτοκινήτων της Morgan, τα δυναμικά τους χαρακτηριστικά αλλά και τους κανονισμούς ασφάλειας. Καλή η παράδοση αλλά μία εταιρία πρέπει να συμβαδίζει με την τεχνολογία και πολύ παραπάνω, να ικανοποιεί τις επιθυμίες των πελατών της. Αν δεν υπάρχουν πελάτες, δεν υπάρχει ούτε η εταιρία για να κρατήσει την παράδοση.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι η μετάβαση από την παλιά αρχιτεκτονική στη νέα, είναι μονάχα ένα μέρος των εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα στην Morgan. Η εταιρία θα ανοίξει σε μερικές εβδομάδες ένα νέο κέντρο με ονομασία “M-DEC” ή “Morgan Design & Engineering Centre” ενώ αναβαθμίζει και τις επισκέψιμες εγκαταστάσεις της στο Pickersleight Road. Χαιρόμαστε που τα πράγματα βαίνουν καλώς για μία τόσο ιστορική εταιρία και της ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον – άσχετα που μάλλον δε θα οδηγήσουμε ποτέ κάποιο μοντέλο της.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.