Το Ford Capri μπορεί να επιστρέψει!

Ζούμε σε μία εποχή όπου ένας τρόπος για τους κατασκευαστές να εμφυσήσουν συναίσθημα στις δημιουργίες τους, είναι η χρήση ενός ιστορικού ονόματος που θα προκαλέσει νοσταλγία σε άτομα με την ανάλογη ηλικία. Με πιο απλά λόγια, μιλάω για την αναβίωση κάποιων μοντέλων ή για την χρήση κάποιων ονομάτων από το “οπλοστάσιο” συναισθημάτων της εκάστοτε εταιρίας. Η Ford για παράδειγμα, επανέφερε στο προσκήνιο το Puma ως ένα SUV, σύντομα θα αναβιώσει το Bronco ενώ χρησιμοποιεί την Mustang ως έμπνευση για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της.

Ποιος δεν θα ήθελε να φέρει πίσω το Capri; Αλλά θα έπρεπε να ταιριάζει στο διήγημα και να δουλεύει ως σύνολο, όχι μόνο να υπάρχει ως ένα δοχείο για έναν σχεδιαστή που θέλει να επαναφέρει ένα παλιό αυτοκίνητο.

Δήλωσε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού σχεδιαστικού studio της Ford, Amko Leenarts. Αυτό φυσικά, δεν είναι επιβεβαίωση της επιστροφής του θρυλικού Capri αλλά περισσότερο μία κατεύθυνση για την πιθανή αναβίωση του ονόματος – αν αυτή αποφασιστεί από τα ανώτερα κλιμάκια. Ο Leenarts μίλησε για κάτι που πρέπει να ταιριάζει με το προφίλ της εταιρίας. Για ένα αυτοκίνητο που, ασχέτως αν φέρει το όνομα “Capri”, πρέπει να προσφέρει στο σύνολο και όχι να παρουσιαστεί αποκλειστικά ως ένα ρετρο-φουτουριστικό design. Η μορφή που θα μπορούσε να πάρει περιορίζεται από την φαντασία των σχεδιαστών. Για όλα τα υπόλοιπα όμως, πρέπει να υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.