Προ των πυλών το καυτό Toyota Yaris. Δεν αποκλείεται να είναι τετρακίνητο!

Με μία πολύ ενδιαφέρουσα φωτογραφία και το αινιγματικό “GR-4” στην πινακίδα ενός πρησμένου Yaris, η Toyota ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει κάτι πολύ ιδιαίτερο στην τελευταία ειδική διαδρομή του Rally Australia. Η αλήθεια είναι πως περιμέναμε μία σειρά σπορ εκδόσεων σε διάφορα επίπεδα αλλά όχι κάτι τόσο σύντομα μετά την αποκάλυψη της νέας γενιάς του μικρού hatchback.

Από την άλλη, δεν θα ήταν ψέμα αν λέγαμε ότι δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς σκοπεύει να παρουσιάσει η Toyota στις 17 του μηνός που διανύουμε. Ξέρουμε πως θα είναι ένα Yaris το οποίο θα φέρει τον χαρακτηρισμό “GR-4”. Ξέρουμε πως θα είναι πρωτότυπο γιατί το γράφει και στο όνομα του: GR Yaris Prototype. Βλέπουμε επίσης τα φουσκωμένα φτερά. Εκείνο το GR-4 όμως, τι μπορεί να σημαίνει; Για το “GR” δεν χωρά αμφιβολία – Gazoo Racing λέγεται. Το “4” όμως μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα. Μπορεί το καυτό Yaris που θα δούμε να είναι τετρακίνητο, κάτι που μας ανοίγει την όρεξη για την αναπόφευκτη έκδοση παραγωγής – τον διάδοχο του Yaris GRMN. Μπορεί βέβαια, το 4 να είναι αναφορά στον αριθμό των κυλίνδρων του κινητήρα. Μία αναφορά που αξίζει να γίνει καθώς οι κινητήρες της “βασικής” γκάμας είναι τρικύλινδροι.

Στα πιο τρελά όνειρα μας, το GR Yaris Prototype που θα δούμε σε μερικές ημέρες είναι ένας προάγγελος μίας “homologation special” έκδοσης που θα μικρύνει πολύ το χάσμα που χωρίζει το πολιτικό Yaris από το αγωνιστικό. Μένει να δούμε αν η Toyota έχει όρεξη να κάνει τα όνειρα μας πραγματικότητα!

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.