Μία ηλεκτρική έκδοση της G-Class είναι πρακτικά αναπόφευκτη.

Η Mercedes-Benz προσπαθεί να κάνει κάτι που μερικά χρόνια πριν, μπορεί να ακουγόταν αδύνατο. Προσπαθεί να επιβάλλει την εξέλιξη στον δεινόσαυρο που ονομάζεται G-Class ώστε να εξασφαλίσει την μακροζωία του σε μία εποχή που όλα ορίζονται από τις εκπομπές ρύπων. Όπως δήλωσε λοιπόν ο ίδιος ο επικεφαλής της Daimler, Ola Kallenius, η G-Class θα ενστερνιστεί τον εξηλεκτρισμό κάποια στιγμή στο μέλλον. Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άνδρας της γερμανικής φίρμας είπε:

Θα υπάρξει μία έκδοση μηδενικών εκπομπών ρύπων της Mercedes-Benz G-Class. Στο παρελθόν υπήρξαν συζητήσεις σχετικά με το αν θα έπρεπε να καταργήσουμε το μοντέλο. Όπως βλέπω τα πράγματα τώρα, θα έλεγα ότι η τελευταία Mercedes που θα κατασκευαστεί θα είναι μία G-Class.

Αν ακολουθήσει παρόμοια στρατηγική με τα υπόλοιπα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της γκάμας της για την G-Class, αυτή η έκδοση του μοντέλου θα λανσαριστεί με ένα όνομα όπως το EQG για παράδειγμα και θα διαθέτει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όσον αφορά στο design. Το ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο που θα πάρει την θέση του “συμβατικού” κινητήρα θα πρέπει να προσφέρει σημαντικά περισσότερα άλογα από τα 285 του turbodiesel V6 δε, καθώς οι μπαταρίες που θα εξασφαλίζουν αξιοπρεπή (βλ. περί τα 500 χιλιόμετρα) αυτονομία θα επιφέρουν μία σημαντική αύξηση στο ήδη υψηλό βάρος της G-Class. Κι όλα αυτά, με το ανάλογο, αυξημένο κόστος φυσικά! Ο Kallenius πάντως δεν αποκάλυψε κάτι σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της ηλεκτρικής έκδοσης της G-Class, αρκούμενος στο να αναφέρει ότι απέχει αρκετά χρόνια ακόμα.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.