Τέλος και ο Thierry Bollore από την ηγεσία της Renault! Νέα CEO η Clotilde Delbos.

Οι ανακατατάξεις συνεχίζονται στην συμμαχία Renault-Nissan καθώς το Δ.Σ. της γαλλικής εταιρίας αποφάσισε να καθαιρέσει πρόωρα και απρόσμενα τον Thierry Bollore από την ηγεσία. Η Renault δεν δικαιολόγησε ουσιαστικά την απόφαση αυτή (δεν είναι υποχρεωμένη άλλωστε) αλλά οι φήμες που κυκλοφορούν κάνουν λόγο για μία προσπάθεια της εταιρίας να αποστασιοποιηθεί περαιτέρω από το πρώην αφεντικό της, Carlos Ghosn και να χτίσει ξανά μία σχέση εμπιστοσύνης με τη Nissan, η οποία θεωρούσε τον Bollore ως μία “ανατρεπτική δύναμη”.

Την θέση και τα καθήκοντα του Γάλλου αναλαμβάνει ως προσωρινή CEO η Clotilde Delbos που θα έχει στο πλευρό της τους Olivier Murguet και Jose-Vicente de los Mozos για να την βοηθήσουν στον ρόλο της. Παράλληλα, η Renault έχει ήδη ξεκινήσει να ψάχνει μία μόνιμη λύση. Να θυμίσουμε ότι ο Bollore ήταν ο Chief Operating Officer της εταιρίας όταν ο Carlos Ghosn βρισκόταν στο τιμόνι της Renault και ανέλαβε καθήκοντα CEO τον περασμένο Ιανουάριο, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Όπως δήλωσε ο ίδιος, βασικός μοχλός για την αποπομπή του ήταν ο Πρόεδρος της φίρμας, Jean-Dominique  Senard που δεν τον εμπιστευόταν και τον θεωρούσε υπεύθυνο για την πτώση στην οικονομική απόδοση της Renault.

Όπως και να έχει, ασχέτως αν πρόκειται για ένα “πραξικόπημα” εις βάρος του Bollore ή όχι, η Renault όπως και η Nissan ακόμα αναζητούν την σταθερότητα και έναν συνδυασμό προσώπων που θα κάνουν την Συμμαχία να ξεπεράσει αυτή την καταιγίδα και να επιστρέψει στην σταθερότητα και την ανοδική πορεία που είχε πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο Ghosn.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.