Το Volkswagen ID.R “κατέκτησε” και τον Tianmen Shan Big Gate Road.

Η Volkswagen έχει πάρει την απόφαση να “κατακτήσει” ολόκληρο τον κόσμο με το αμιγώς ηλεκτρικό ID.R αγωνιστικό της. Όπου υπάρχει ήδη ρεκόρ (βλ. Pikes Peak ή Nurburgring) βρίσκεται εκεί για να το σπάσει και όπου δεν υπάρχει, πηγαίνει για να θέσει τον πήχη. Στον Tianmen Shan Big Gate Road δεν υπήρχε προηγούμενος χρόνος αλλά αυτό δεν ήταν δικαιολογία για την ομάδα της Volkswagen Motorsport και τον Romain Dumas να χαλαρώσουν. Ο συνδυασμός του Γάλλου οδηγού με το γερμανικό ηλεκτρικό αγωνιστικό έφτασε στα όρια του σε μία πολύ απαιτητική διαδρομή με μήκος 11 χιλιομέτρων περίπου, που ξεκινά από υψόμετρο 200 μέτρων και καταλήγει, έπειτα από 99 στροφές, στα 1.300 μέτρα. Ο χρόνος; 7 λεπτά και 38,585 δευτερόλεπτα για όποιον σκέφτεται να προκαλέσει την Volkswagen και το ID.R.

Δυστυχώς, η γερμανική εταιρία δεν έδωσε στη δημοσιότητα το video με ολόκληρη την ανάβαση αλλά ένα όμορφα μονταρισμένο σύντομο preview 138 δευτερολέπτων. Όχι ότι αμφιβάλλουμε για το επίτευγμα, αλλά η διαδρομή φαίνεται πανέμορφη και θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε την προσπάθεια με πλήρη τηλεμετρία. Αν υπάρξει κάποια ανανέωση από πλευράς Volkswagen, θα κάνουμε το ίδιο και εμείς. Προς το παρόν, απόλαυσε τις ωραίες εικόνες με  τον υψίσυχνο ήχο των ηλεκτροκινητήρων στο παρασκήνιο.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.