Αντιμέτωπη με βαρύ πρόστιμο η Mercedes-Benz για παράνομο λογισμικό.

Οι έλεγχοι για παράνομα λογισμικά σε πετρελαιοκινητήρες έχουν ενταθεί και οι αρχές γνωρίζουν πλέον για τι να ψάξουν έπειτα από το σκάνδαλο “Dieselgate” που έφερε όχι μόνο την Volkswagen σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, αλλά μία ολόκληρη τεχνολογία. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα ανακάλυψης λογισμικού χειραγώγησης εκπομπών ρύπων έρχεται από την Γερμανία, με το Der Spiegel να αναφέρει ότι η Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) βρήκε ένα σύστημα, παράνομο σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, σε διάφορες εκδόσεις των C-Class και E-Class, συμπεριλαμβανομένων των δημοφιλών C220 CDI και Ε220 CDI.

Το σύστημα επέτρεπε στις πετρελαιοκίνητες C και E να επιτυγχάνουν χαμηλότερες εκπομπές NOx και CO2 σε ελεγχόμενες περιβαλλοντικές συνθήκες και σε προαποφασισμένες ταχύτητες στον κυλιόμενο δρόμο. Με λίγα λόγια, σε συνθήκες εργαστηρίου κατά τη διάρκεια δοκιμών, τα αυτοκίνητα εξέπεμπαν λιγότερους ρύπους σε σύγκριση με την πραγματικότητα και σύμφωνα με το γερμανικό μέσο, η Daimler διετάχθη να ανακαλέσει περί τα 280.000 οχήματα. Το πρόστιμο δε, μπορεί να φτάσει ακόμα και τα €5.000 ανά όχημα αν και οφείλουμε να τονίσουμε ότι εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Στουτγάρδης δήλωσε πως η έρευνα επί της πιθανής παραποίησης εκπομπών ρύπων από την Daimler συνεχίζεται και δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του τρέχοντος έτους.

Να συμπληρώσουμε δε, ότι η Daimler ελέγχεται και στις Η.Π.Α., όπου η EPA (Environmental Protection Agency) ζήτησε από την γερμανική φίρμα το 2016 να παρέχει εξηγήσεις για τις αυξημένες εκπομπές ρύπων σε ορισμένα μοντέλα. Εν τω μεταξύ, η Daimler αρνείται να σχολιάσει οτιδήποτε μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.