Καθυστερήσεων… συνέχεια για την Mercedes-AMG One!

Ποιος θα το περίμενε ότι η τοποθέτηση ενός κινητήρα που είναι σχεδιασμένος για την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε ένα hypercar που οφείλει να πληροί τις προδιαγραφές για κυκλοφορία σε δημόσιους δρόμους, θα ήταν τόσο δύσκολη υπόθεση. Προφανώς, όλος ο κόσμος εκτός από τους μηχανικούς της Mercedes-AMG καθώς γερμανικό μέσο αναφέρει ότι το γερμανικό hypercar με το κινητήριο σύνολο ενός μονοθεσίου F1 θα καθυστερήσει κι άλλο.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την μετατροπή του 1600άρη, υβριδικού V6 με την τετραψήφια ιπποδύναμη σε ένα… “δρομίσιο” σύνολο που δεν απαιτεί ολόκληρο pit crew μόνο και μόνο για να λειτουργήσει. Ένα εγχείρημα που σύμφωνα με το γερμανικό μέσο “υποτιμήθηκε” από τους ειδικούς στο Affalterbach και τώρα τρέχουν για να προλάβουν καθώς το αυτοκίνητο έχει ήδη παρουσιαστεί και οι πελάτες το περιμένουν. Άρα η ακύρωση του δεν αποτελεί επιλογή και το όνειρο που ονομάζεται “F1 δρόμου” έχει μετατραπεί σε εφιάλτη για την Mercedes-AMG.

Δύο από τα προβλήματα για τα οποία πρέπει να βρούνε λύση οι μηχανικοί, αφορούν στην προθέρμανση του λαδιού πριν την εκκίνηση του κινητήρα και στην συμμόρφωση του τελευταίου με το αυστηρό πρότυπο WLTP. Η λύση θα βρεθεί. Πρέπει να βρεθεί καθώς μέχρι στιγμής, η One που ήταν προγραμματισμένη για λανσάρισμα εντός του 2019, έχει πάρει τη μορφή μίας επικοινωνιακής κόλασης και η κυκλοφορία της δεν πρόκειται να συμβεί πριν το 2021. Εν τω μεταξύ, η Red Bull που επέλεξε διαφορετικό δρόμο για την Valkyrie (πιθανότατα γιατί δεν υποτίμησε τις προκλήσεις που αφορούν στο powertrain), μάλλον μειδιά κάπου στην γωνία με τις περιπέτειες των Γερμανών…

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.