Περισσότερες πληροφορίες για την “ηλιακή οροφή” της Hyundai.

Γνωρίζαμε ήδη από την παρουσίαση του μοντέλου ότι το Sonata Hybrid εξοπλίζεται με μία “ηλιακή οροφή”. Είναι το πρώτο μοντέλο της Hyundai που διαθέτει αυτήν την τεχνολογία και αξίζει να δούμε πώς δουλεύει καθώς μπορεί το Sonata να μην είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη, αλλά όπως η ίδια η εταιρία δήλωσε, θα συνεχίσει να δουλεύει πάνω στην εξέλιξη της τεχνολογίας ώστε να ενσωματωθεί και σε άλλα ηλεκτρικά/υβριδικά μοντέλα μελλοντικά.

Η αρχή λειτουργίας της δεν διαφέρει από άλλα φωτοβολταϊκά συστήματα. Η ηλιακή ενέργεια ενεργοποιεί την επιφάνεια των πάνελ και, χωρίς να γινόμαστε πολλοί επιστημονικοί, παράγει ηλεκτρική ενέργεια. Αυτή μετατρέπεται στην standard τάση μέσω ενός ελεγκτή και αποθηκεύεται στις μπαταρίες για μελλοντική χρήση. Σύμφωνα με την κορεατική φίρμα, η “ηλιακή οροφή” φορτίζει την μπαταρία ακόμα και κατά την κίνηση του οχήματος προλαμβάνοντας την εκφόρτιση της, βελτιώνοντας την οικονομία καυσίμου ή/και την εμβέλεια του αυτοκινήτου και μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων στα υβριδικά μοντέλα.

Το σύστημα είναι σε θέση να φορτίσει 30% έως και 60% της χωρητικότητας της μπαταρίας καθημερινά (δεδομένου ότι υπάρχει αρκετή ηλιοφάνεια) και 6 ώρες φόρτισης κάθε ημέρα παρέχουν επιπλέον, τζάμπα, 1.300 χιλιόμετρα σε ετήσια βάση! Καθόλου άσχημα για μία τεχνολογία που η Hyundai επέλεξε να εντάξει στον standard εξοπλισμό του Sonata. Η εταιρία δήλωσε μάλιστα ότι θέλει να “επεκτείνει την εφαρμογή της τεχνολογίας πέραν των φιλικών στο περιβάλλον μοντέλων της, σε αυτά με κινητήρες εσωτερικής καύσης”. Δεν αποκλείεται λοιπόν, το μελλοντικό Hyundai σου να έχει ηλιακή οροφή, άσχετα με το αν είναι ηλεκτρικό/υβριδικό ή όχι.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.