Η Lamborghini σκέφτεται τη συμμετοχή της στο Le Mans.

Το 2021 οι κανονισμοί για το Le Mans αλλάζουν και παρουσιάζεται άλλη μία, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κατηγορία. Οι Aston Martin και Toyota έχουν ήδη ανακοινώσει την πρόθεση τους να αγωνιστούν στην “hypercar” κατηγορία, η πρώτη με την αγωνιστική έκδοση της Valkyrie και η δεύτερη με το Gazoo GR Super Sport που γνωρίσαμε ως concept πριν από μερικούς μήνες. Τώρα, η Lamborghini δήλωσε μέσω του CEO της, Stefano Domenicali, ότι η συγκεκριμένη κατηγορία μοιάζει ελκυστική και ότι, ενώ δεν έχει αποφασίσει ακόμα οριστικά, εξετάζει την πιθανότητα συμμετοχής στο Le Mans του 2021.

Γίνονται συζητήσεις και προσπαθούμε να κατανοήσουμε τους κανονισμούς για να δούμε αν έχουν ενδιαφέρον. Δεν έχω κάτι να πω μέχρι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και τότε, η απάντηση θα είναι ναι ή όχι. Προς το παρόν, ας πούμε ότι είναι πιθανό.

Δήλωσε ο Domenicali, συμπληρώνοντας ότι λόγω περιορισμένου budget η Lamborghini δεν είναι σε θέση να εξελίξει ένα εντελώς νέο project αλλά υπάρχουν κι άλλοι τρόποι. Το SC18 για παράδειγμα, που εξελίχθηκε από το αγωνιστικό τμήμα ως ένα αυτοκίνητο δρόμου το οποίο εστιάζει όμως στην οδήγηση στην πίστα, βασίζεται στην Aventador, χρησιμοποιεί το κινητήριο σύνολο της Aventador SVJ και η προσέγγιση που ακολούθησαν οι μηχανικοί όσον αφορά στην αεροδυναμική, μπορεί να χαρακτηριστεί ως… ακραία. Άρα, όλα είναι πιθανά αρκεί να υπάρχει θέληση.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.