Το ηλεκτρικό Volkswagen Kombi είναι μία σύγχρονη επανέκδοση του κλασικού.

Συνήθως, όταν γιορτάζει κάποιος δέχεται δώρα. Όχι όμως το Electronics Research Laboratory της Volkswagen που κλείνει 20 χρόνια λειτουργίας και για να το γιορτάσει, μας κάνει δώρο ένα ηλεκτρικό concept με τη μορφή του κλασικού Kombi. Το πρωτότυπο βασίζεται σε ένα Type 2 Microbus από το 1962 αλλά έχει εφοδιαστεί με σύγχρονη, αν όχι μελλοντική τεχνολογία και ονομάζεται πλέον, Type 20.

Την κίνηση του Type 20 έχει αναλάβει ένας ηλεκτροκινητήρας που εντοπίζεται στον πίσω άξονα και προσφέρει απλόχερα τα 120 άλογα και 235 Nm ροπής του. Για την τροφοδοσία του φροντίζει μία μπαταρία 10 kWh ενώ για να αντέξει το επιπλέον βάρος και την αυξημένη ισχύ, το ηλεκτρικό Kombi εξοπλίζεται με ένα σύστημα ενεργής ανάρτησης που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Porsche.

Το πρωτότυπο του Electronics Research Laboratory όμως, διαθέτει και πειραματική τεχνολογία που δεν έχει περάσει ακόμα στην παραγωγή. Τεχνολογία όπως το σύστημα αναγνώρισης προσώπου, το ολογραφικό σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης καθώς και έναν “ηλεκτρονικό βοηθό” που είναι ικανός να δέχεται οδηγίες με χρήση πιο… “φυσικής” γλώσσας και όχι μόνο με κάποιες εντολές. Επιπλέον, να σημειώσουμε ότι το Type 20 έχει κάποια νέα “δεσίματα” από την Autodesk, η οποία παρέχει και τις ζάντες ελαφρού κράματος ενώ το πακέτο συμπληρώνει ο ιδιαίτερος χρωματισμός, τα νέα φωτιστικά σώματα εμπρός και το πλήρως ανακαινισμένο εσωτερικό. Η παρουσίαση του πρωτότυπου δε, συμπίπτει με την μετονομασία του Electronics Research Laboratory σε “Innovation and Engineering Centre California”.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.