Αυτό είναι το τελευταίο Volkswagen Beetle… μέχρι το επόμενο.

Για πολλούς, το Volkswagen Beetle είναι το σημαντικότερο αυτοκίνητο στην ιστορία. Για το πρώτο, το αυθεντικό, πιθανώς να ισχύει αυτό αλλά στην σύγχρονη “αναβίωση” του μοντέλου, χάθηκε ο χαρακτήρας του, αλλοιώθηκε. Σε κάθε περίπτωση, αυτό δεν αφαιρεί από την σημασία που είχε ως ένα αυτοκίνητο με ιστορία που ξεκινά από το 1938 και πωλήσεις στα πολλά εκατομμύρια. Κάθε παραμύθι όμως έχει κι ένα τέλος και αυτό για το Volkswagen Beetle έχει φτάσει καθώς τα τελευταία αυτοκίνητα κύλισαν τις ρόδες τους στην γραμμή παραγωγή του εργοστασίου της εταιρίας στην Puebla του Μεξικό.

Είναι αδύνατον να φανταστείς πού θα βρισκόταν η Volkswagen χωρίς το Beetle.

Από την πρώτη εισαγωγή του το 1949 έως το σημερινό ρετρό design, έχει επιδείξει την ικανότητα της Volkswagen να χωράει κυκλικά κουτάκια σε τετράγωνες τρύπες στην βιομηχανία του αυτοκινήτου. Ενώ έχει φτάσει η ώρα του, ο ρόλος που έχει διαδραματίσει στην εξέλιξη της μάρκας θα παραμείνει αξέχαστος.

Δήλωσε ο Πρόεδρος και CEO της Volkswagen Group of America, Scott Keogh. Το τελευταίο Beetle που βγήκε από το εργοστάσιο είναι ένα Denim Blue coupe και θα παραμείνει στην ιδιοκτησία της εταιρίας ως ενθύμιο και φόρος τιμής στο εμβληματικό μοντέλο. Τώρα, το εργοστάσιο στην Puebla ετοιμάζεται για την παραγωγή ενός compact SUV ειδικά για την αγορά της Β. Αμερικής ενώ το Beetle παίρνει μία θέση στο ράφι μέχρι να “αναγεννηθεί” κάποια στιγμή στο μέλλον, όταν το timing είναι σωστό.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.