Αυτή είναι η Aston Martin DBS GT Zagato!

Η συνεργασία ανάμεσα στην Aston Martin και την Zagato είναι μία που κρατάει πολλά χρόνια (σαν κολόνια) και έχει προσφέρει πολλά, εντυπωσιακά αυτοκίνητα. Έχοντας περάσει αισίως στην 6η δεκαετία, μοιάζει νεότερη από ποτέ, δημιουργική και πολύ δυνατή, εντός και εκτός εισαγωγικών, με το τελευταίο μοντέλο της να είναι η DBS GT Zagato. Στα τέλη του Μαρτίου που μας πέρασε, η Aston Martin ανακοίνωσε ένα πάρα πολύ exclusive ντουέτο. Το ήμισυ, ήταν η “continuation” DB4 GT Zagato που έκτοτε, έχει περάσει στην παραγωγή. Σε εκείνο το σημείο όμως, δεν είχαμε σαφή εικόνα του έτερον ήμισυ που ονομάζεται DBS GT Zagato.

Αυτό αλλάζει, με την αγγλική φίρμα να δίνει στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες εικόνες. Η DBS GT Zagato βασίζεται στην έκδοση Superleggera του αγγλικού Grand Tourer και αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιεί τα ίδια μηχανικά, με αποκορύφωμα τον twin-turbo V12 των 5,2 λίτρων. Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν μεταβολές στα τεχνικά χαρακτηριστικά του αλλά βλέπουμε από τις φωτογραφίες ότι σίγουρα έχει αλλάξει πολύ η εμφάνιση της DBS. Παρατηρούμε την πιο επιβλητική γρίλια, τα νέα φωτιστικά σώματα, το ανασχεδιασμένο καπό και την “double bubble” οροφή που καταλήγει στο πίσω μέρος με τα διαφορετικά φανάρια και τον μεγάλο διαχύτη.

Όπως είπαμε, η DBS GT Zagato θα προσφέρεται αποκλειστικά ως πακέτο με την DB4 GT Zagato κι έτσι, η παραγωγή της θα περιοριστεί σε 19 αυτοκίνητα. Η τιμή του πακέτου παραμένει άγνωστη αλλά οι πρώτες παραδόσεις είναι προγραμματισμένες για τα τέλη του 2019 όσον αφορά στην DB4 και για τα τέλη του 2020 για την DBS.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.