Το Zandvoort επιστρέφει στην F1 έπειτα από 35 χρόνια!

Ο τελευταίος αγώνας Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 που φιλοξένησε η πίστα του Zandvoort στην Ολλανδία, ήταν στο μακρινό 1985 αλλά η δημοτικότητα του Max Verstappen και η ανάγκη της F1 να επιστρέψει στις “ρίζες” της και να ανοιχτεί σε ένα ευρύτερο κοινό, οδήγησε την διοργανώτρια αρχή στο να επαναφέρει το Ολλανδικό Grand Prix στο ημερολόγιο! Η συμφωνία που υπέγραψαν η Formula 1 και το Dutch Grand Prix, που περιλαμβάνει την SportVibes, την TIG Sports και το Circuit Zandvoort είναι 3-ετής, με το πρώτο “νέο” Ολλανδικό Grand Prix να αποτελεί μέρος του πρωταθλήματος του 2020!

Το καλό με την πίστα του Zandvoort είναι ότι πρόκειται για μία “αντρική”, αν μου επιτρέπεται η έκφραση, old-school πίστα. Οι έξοδοι διαφυγής είναι εξ ολοκλήρου καλυμμένες με χώμα και αυτό αποτελεί μία ξεχωριστή πρόκληση καθώς η πίστα είναι ιδιαίτερα τεχνική ενώ η ταχύτητα σε αρκετές στροφές είναι υψηλή. Είναι μία πίστα που ευνοεί τον ρυθμό και το ολλανδικό κοινό αγαπά τα motorsports και θα δημιουργήσει μία φανταστική ατμόσφαιρα, ειδικά για τον “δικό τους” Max. Το κακό είναι ότι η πίστα θα αλλάξει ώστε να συμμορφώνεται με τους σημερινούς κανονισμούς ασφάλειας ενώ τα προσπεράσματα, λόγω της φύσης της πίστας, μάλλον θα αποτελούν είδος υπό εξαφάνιση. Για να έχεις μία καλύτερη εικόνα δε, υπάρχει ένα video με τον Max Verstappen να κάνει έναν γύρο στο Zandvoort στην τρέχουσα μορφή του. Δυνάμωσε τα ηχεία και απόλαυσε ένα preview του ολλανδικού Grand Prix.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.