Η συνεργασία Ferrari-Maserati δεν θα ανανεωθεί πέραν του τρέχοντος συμβολαίου!

Η ανακοίνωση του νέου υβριδικού supercar της Ferrari δεν ήταν το μοναδικό ενδιαφέρον νέο που προέκυψε από τα οικονομικά αποτελέσματα της ιταλικής εταιρίας. Ο CEO της Ferrari, Louis Camilleri, αναφέρθηκε και στην εξέλιξη της συνεργασίας με την Maserati ή για να είμαστε πιο ακριβείς, στην διακοπή της. Να θυμίσω ότι η Maserati χρησιμοποιεί κινητήρες της Ferrari από το 2002 ενώ σήμερα, από το Cavallino Rampante προέρχονται ο 3-λιτρος twin-turbo V6, ο twin-turbo V8 των 3.8 λίτρων και ο ατμοσφαιρικός των 4.7 λίτρων. Με λίγα λόγια, η Ferrari έχει αναλάβει την κίνηση ολόκληρης της γκάμας της “τρίαινας”.

Όπως γνωρίζετε, έχουμε συμβόλαιο. Και όπως γνωρίζετε, η Maserati έχει ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να το ανανεώσει όταν λήξει. Έτσι, κάποια στιγμή στο μέλλον δεν θα παρέχουμε κινητήρες στην Maserati κι αυτό, από την δική μας πλευρά, είναι στην πραγματικότητα καλό, τόσο αναφορικά με το περιθώριο κέρδους όσο και με την προοπτική μεταφοράς της εργασίας που εστίαζε στους κινητήρες, στο αυτοκίνητο.

Δήλωσε ο επικεφαλής της Ferrari, συμπληρώνοντας ότι η εταιρία του θα σταματήσει να στέλνει κινητήρες στην Maserati κάποια στιγμή εντός του 2021 ή του 2022. Από εκεί και πέρα, δεν γνωρίζουμε τι μέλλει γενέσθαι. Υπάρχει πάντοτε η επιλογή για την Maserati να εξελίξει τους δικούς της κινητήρες αλλά προσωπικά, αμφιβάλλω για την βιωσιμότητα ενός τέτοιου πλάνου. Τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα. Από την άλλη, η Maserati είναι μέρος ενός γιγαντιαίου group και δεν αποκλείεται να βρεθεί μία λύση εκ των έσω.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.