Το Dakar “μεταναστεύει” στη Σαουδική Αραβία!

Έπειτα από μία περίοδο 11 ετών στην Λατινική Αμερική, έφτασε η ώρα για το Dakar Rally να “μεταναστεύσει” προς έναν διαφορετικό προορισμό και η διοργανώτρια αρχή (ASO) αποφάσισε πως το ιδανικό μέρος γι’ αυτή την αλλαγή, είναι η Σαουδική Αραβία. Σε μία λιτή συνέντευξη τύπου στην Al-Qiddiya, οι διοργανωτές αποκάλυψαν ότι η εκκίνηση του 2020 Dakar θα λάβει χώρα στις 5 Ιανουαρίου στην Jeddah και ο τερματισμός είναι στις 17 Ιανουαρίου στην Al-Qiddiya έπειτα από 12 stages και περισσότερα από 9.000 διαδρομών, με μία ενδιάμεση ημέρα ξεκούρασης στις 11 Ιανουαρίου στην Riyadh.

Δεδομένου του εδάφους της Σαουδικής Αραβίας, η λογική λέει ότι οι οδηγοί θα έχουν να αντιμετωπίσουν τους αμμόλοφους της ερήμου Rub’ al Khali αν και οι διοργανωτές ανέφεραν ότι οι πρώτες ειδικές διαδρομές θα θυμίζουν λίγο WRC με βουνά και “κλειστά” μονοπάτια που θα προσδώσουν την απαραίτητη ποικιλία στον αγώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, η συμφωνία της ASO με την Σαουδική Αραβία είναι για 5 χρόνια αλλά δεν είναι αποκλειστική, που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται τα ερχόμενα χρόνια να προστεθούν κι άλλες χώρες.

Για έναν γεννημένο εξερευνητή όπως το Dakar ξεκινά ένα συναρπαστικό και σαγηνευτικό τρίτο κεφάλαιο. Οι δυνατότητες δημιουργίας ενός απαιτητικού, ισορροπημένου και ποικιλόμορφου αγώνα στην πιο εκτενή χώρα της Μ. Ανατολής είναι πρακτικά ανεξάντλητες.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πρόκληση που δημιουργούμε για την 42η έκδοση θα αντανακλά την ελευθερία δημιουργίας που μας δίνεται από την γιγαντιαία περιοχή που συνδυάζει ερήμους, βουνά, φαράγγια, κοιλάδες και ακτές!

Δήλωσε ο επικεφαλής του Rally, David Castera. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα απολαύσουμε ορισμένα εκθαμβωτικά τοπία και ότι τα πληρώματα θα αντιμετωπίσουν διαφορετικές συνθήκες απ’ ότι είχαν συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.