Τίτλοι τέλους και επισήμως για το Ford C-Max.

H Ford επιβεβαίωσε το γεγονός ότι διακόπτει την παραγωγή του C-Max στο εργοστάσιο της στο Saarlouis της Γερμανίας, δηλώνοντας παράλληλα ότι το εργοστάσιο θα συνεχίσει τη λειτουργία του εν αναμονή νέων επενδύσεων καθώς εκεί κατασκευάζεται και το Focus. Σε κάθε περίπτωση όμως, η παραγωγή των C-Max και Grand C-Max θα διακοπεί τον ερχόμενο Ιούνιο ενώ θα τερματιστεί και η βραδινή βάρδια στο εργοστάσιο.

Αυτές είναι κινήσεις που περιλαμβάνονταν στις προθέσεις της αμερικανικής εταιρίας ώστε να επιστρέψει στην κερδοφορία στην Ευρώπη. Αποτελούσαν (και εξακολουθούν να αποτελούν) μέρος πλάνου που περιλαμβάνει επίσης περικοπές θέσεων εργασίας, κλείσιμο εργοστασίων και κατάργηση μοντέλων που δεν προσφέρουν τα αναμενόμενα. Αυτή τη στιγμή, η Ford απασχολεί περίπου 53.000 ανθρώπους σε ολόκληρη την Ευρώπη, με περισσότερους από 24.000 εξ αυτών να βρίσκονται στη Γερμανία.  Στην Κολωνία όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της και ένα εργοστάσιο που κατασκευάζει το Fiesta, βρίσκονται περίπου 18.000 εργαζόμενοι και οι υπόλοιποι απασχολούνται στο εργοστάσιο στο Saarlouis (6.000) και σε ένα κέντρο R&D στο Aachen.

Η απόφαση της Ford να διακόψει την παραγωγή του C-Max και την 3η βάρδια, αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά περίπου 1.700 θέσεις εργασίας στο Saarlouis, αλλά ήταν αναμενόμενη δεδομένης της έντονης πτώσεις που παρουσίασαν οι πωλήσεις του συγκεκριμένου μοντέλου τον τελευταίο καιρό και της συνεχιζόμενης “μετακίνησης” των αγοραστών στα SUVs και τα crossovers.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.