Οι θρύλοι του WRC εντάχθηκαν στο Hall of Fame!

Σκοπός ενός Hall of Fame είναι ο εορτασμός των θρύλων του εκάστοτε τομέα και το ίδιο ισχύει για το Hall of Fame που ίδρυσε η FIA το 2017. Μέχρι τώρα όμως, η μοναδική μορφή motorsports που είχε αντιπροσώπους, ήταν η Formula 1 με 33 θρύλους, από τον πρώτο Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Giuseppe Farina, μέχρι τον τελευταίο, Lewis Hamilton και πολλούς ακόμα ενδιάμεσα. Τώρα, ήρθε η σειρά του World Rally Championship να γιορτάσει τα δικά του σύμβολα και η FIA έκρινε πως 17 άνθρωποι είναι αρκετά άξιοι για να συμπληρώσουν τις τάξεις.

Όπως και στην F1, έτσι και το WRC γιορτάζει τον πρώτο πρωταθλητή του, τον Bjorn Waldegard αλλά και τους υπόλοιπους που ολοκλήρωσαν την καριέρα τους με έναν τίτλο στο όνομα τους: Ari Vatanen, Hannu Mikkola, Stig Blomqvist, Timo Salonen, Didier Auriol και Petter Solberg ενώ παρέα με τον Waldegard, στο Hall of Fame μπήκαν έστω και μετά τον θάνατο τους οι Colin McRae και Richard Burns. Σειρά είχαν οι “διπλοί” Walter Rohrl, Miki Biasion, Carlos Sainz και Marcus Gronholm ενώ όπως επιτάσσει η λογική, ακολούθησαν οι Juha Kankkunen και Tommi Makkinen που έχουν κατακτήσει αμφότεροι 4 Παγκόσμια Πρωταθλήματα με τον Kankkunen μάλιστα να είναι ο μοναδικός που έχει σηκώσει την κούπα με 3 διαφορετικούς κατασκευαστές.

Αυτό το απίστευτο ρεκόρ, “απειλεί” ο Sebastien Ogier που φυσικά έχει την θέση του στο Hall of Fame με τα 6 συνεχόμενα πρωταθλήματα ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει και ο πλέον επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία του WRC, Sebastien Loeb, με 9 τίτλους! Στην τελετή, δικαιωματικά, είχαν την θέση τους και κάποια από τα πλέον εμβληματικά αγωνιστικά που κοσμούσαν τον χώρο έξω από τα κεντρικά της FIA στο Παρίσι.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.