Η Ford προχωρά σε σημαντικές αλλαγές στην Ευρώπη.

Μεγάλες αλλαγές ετοιμάζει η Ford Ευρώπης, ως μέρος ενός παγκόσμιου προγράμματος για την μείωση του κόστους, την αύξηση της κερδοφορίας και γενικότερα, τον εξορθολογισμό της γκάμας και την βελτιστοποίηση της παραγωγής.

Προχωράμε σε αποφασιστικές κινήσεις για την μεταμόρφωση της Ford στην Ευρώπη.

Θα επενδύσουμε σε οχήματα, υπηρεσίες, κατηγορίες και αγορές που υποστηρίζουν με τον καλύτερο τρόπο μία βιώσιμα κερδοφόρα επιχείρηση, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους μας και παραδίδοντας ελκυστικά αυτοκίνητα στους πελάτες.

Δήλωσε ο Πρόεδρος της Ford Ευρώπης, Μ. Ανατολής και Αφρικής, Steven Armstrong. Από τις πρώτες ενέργειες της αμερικανικής φίρμας, θα είναι η μείωση της πολυπλοκότητας των υπαρχόντων προϊόντων, η βελτιστοποίηση των πλέον κερδοφόρων διαμορφώσεων και η αύξηση του όγκου παραγωγής των πιο δημοφιλών εκδόσεων. Παράλληλα, θα προσπαθήσει να μειώσει το κόστος με την μείωση της “πλεονάζουσας εργασίας” σε όλους τους τομείς ενώ δεν αποκλείεται να υιοθετήσει και τη λύση της οικειοθελούς αποχώρησης για τους εργαζομένους της.

Μιλώντας ειδικά για τα αυτοκίνητα, η Ford επιβεβαιώνει ότι θα προσφέρει τουλάχιστον μία εξηλεκτρισμένη έκδοση (mild-hybrid, υβριδική, plug-in υβριδική ή αμιγώς ηλεκτρική) σε κάθε μοντέλο της, υπάρχον ή μελλοντικό, από το Fiesta έως και το Transit. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι κάποια από τα εμβληματικά μοντέλα της θα εισάγονται στην ευρωπαϊκή αγορά, αναφέροντας ως παραδείγματα την Mustang, το Edge, ένα ακόμα SUV που θα παρουσιαστεί τον Απρίλιο καθώς και το ηλεκτρικό SUV με επιρροές από την Mustang το 2020. Την ίδια στιγμή, η Ford δηλώνει ότι θα “αξιοποιήσει σχέσεις της” όπως η “πιθανή συμμαχία με την Volkswagen” στον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων.

Στόχος για την δημοφιλή μάρκα είναι ένα περιθώριο κέρδους της τάξης του 6% (προ φόρων) αλλά δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες όσον αφορά τις θυσίες (σε μοντέλα ή πιο σημαντικά, σε θέσεις εργασίας) που πρέπει να γίνουν για να επιτευχθεί. Ο χρόνος θα φανερώσει τα λεπτά σημεία του προγράμματος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.