Δυστυχώς, το Bloodhound SSC “κατέρρευσε” οικονομικά.

Μία από τις πλέον φιλόδοξες προσπάθειες των τελευταίων ετών, με φανταστικές επεκτάσεις στον τομέα της εκπαίδευσης μέσω του αντίστοιχου προγράμματος που είχε δημιουργήσει, έφτασε στο σημείο να λήξει εντελώς άδοξα αφού απέτυχε να συγκεντρώσει τα απαραίτητα κεφάλαια. Ο λόγος για το Bloodhound SSC που ιδρύθηκε το 2007 από τον Richard Noble και τον Andy Green αλλά από τον περασμένο Οκτώβριο πέρασε σε διαχειριστικό έλεγχο για να “καταλήξει” 2 μήνες αργότερα.

Το Bloodhound SSC δοκιμάστηκε με επιτυχία στα 200 μίλια ανά ώρα πριν από έναν χρόνο περίπου αλλά σύμφωνα με πηγές εκ των έσω, χρειαζόταν περί τα 5 εκατομμύρια λίρες για να γίνει η δοκιμή στα 500-600 μίλια ανά ώρα στην ήδη έτοιμη πίστα των 18 χιλιομέτρων στη Ν. Αφρική. Από εκεί και πέρα, το κόστος αυξανόταν στα 15 εκατομμύρια λίρες για την δοκιμή στα 800 μίλια ανά ώρα και στα 25 εκατομμύρια λίρες για τον απώτερο στόχο των 1.000 μιλίων ανά ώρα.

Ο Andrew Sheridan είχε τεθεί επικεφαλής της ομάδας που θα αναζητούσε τα κεφάλαια και ενώ στην αρχή ήταν αρκετά αισιόδοξος καθώς το project είχε την στήριξη του κόσμου, ανακοίνωσε εν τέλει ότι δεν κατάφερε να βρεθεί ανάδοχη κατάσταση. Τώρα, οι βασικοί μέτοχοι θα δουλέψουν με την διαχειριστική επιτροπή ώστε να επιστραφεί ο εξοπλισμός και στη συνέχεια να πωληθούν τα εναπομείναντα “τιμαλφή” ώστε να μεγιστοποιηθεί η επιστροφή στους πιστωτές. Να τονίσω ότι το Bloodhound SSC ήταν σαφώς περισσότερα από μία προσπάθεια για την κατάρριψη ενός ρεκόρ ταχύτητας. Ήταν ένα open-source πρόγραμμα που βασιζόταν στον κόσμο που το αγαπούσε. Δίδασκε σε παιδιά την αξία της μόρφωσης και την σημασία της επιστήμης και ενώ το έκανε αυτό, ελπίζω ότι ενέπνευσε μερικούς μελλοντικούς επιστήμονες. Κρίμα για την τύχη του. Κρίμα που δεν κατάφερε να βρει τα απαραίτητα κεφάλαια που μπορεί να μην ήταν αμελητέα, αλλά δεν ήταν και δυσθεώρητα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.