Με 3 Hilux η Toyota στο Dakar του 2019.

Η νίκη είναι κάτι που διαφεύγει από την Toyota όσον αφορά στο Rally Dakar αλλά αυτό ποτέ δεν την σταμάτησε από το να συμμετέχει. Έτσι, η ιαπωνική φίρμα επιστρέφει στον δυσκολότερο αγώνα του κόσμου με 3 ειδικά προετοιμασμένα Hilux και ισάριθμα έμπειρα πληρώματα ώστε να διεκδικήσει την κορυφαία θέση του podium.

Τα 3 Toyota Hilux κινούνται χάρη σε έναν ατμοσφαιρικό V8 βενζινοκινητήρα ο οποίος θα “φιμωθεί” με έναν περιοριστή 37 χιλιοστών σε μία προσπάθεια της FIA να εξισορροπήσει τους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα τελευταία 10 χρόνια το πετρέλαιο είναι αυτό που κυριαρχεί αλλά αυτό δεν συμφωνεί με την στάση της Toyota ούτε με τις τάσεις που επικρατούν παγκοσμίως, οπότε έχουν γίνει κινήσεις για κλείσει η ψαλίδα ανάμεσα στις δύο διαφορετικές τεχνολογίες, ακόμα κι αν κανείς δεν έχει μείνει απολύτως ικανοποιημένος από αυτές.

Όπως και να έχει, ο κινητήρας στα Hilux που θα πάρουν μέρος στο Dakar έχει βελτιωθεί στα σημεία ώστε να παρέχει μεγαλύτερη ισχύ αλλά η περισσότερη δουλειά έχει γίνει από τους μηχανικούς στο στήσιμο του ιαπωνικού pickup καθώς φέτος, η πλειοψηφία του αγώνα θα περιλαμβάνει μαλακή άμμο. Τέλος, οφείλουμε να αναφέρουμε τους “ήρωες” που θα λάβουν μέρος με την “Team Hilux”: De Villiers/von Zitzewitz, Al Attiyah/Baumel και Ten Brinke/Perin.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.