Αναστρέψιμο ηλεκτρικό powertrain δημιούργησε η Aston Martin!

Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ιδέα παρουσίασε η Aston Martin, η οποία βλέπει την στροφή του κόσμου προς τον ηλεκτρισμό και την αποδοχή που είχε η Jaguar E-Type Zero και έτσι δημιούργησε μία αναστρέψιμη λύση για την μετατροπή των κλασικών μοντέλων της σε ηλεκτρικά! Η λύση αυτή, εξελίχθηκε από την Aston Martin Works με την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε κατά την δημιουργία της Rapide E και τον προγραμματισμό της γκάμας νέων μοντέλων της Lagonda και στηρίχθηκε στην ιδέα ενός ηλεκτρικού powertrain “κασέτα” που θα προστατεύσει τα κλασικά μοντέλα της από ενδεχόμενες μελλοντικές νομοθεσίες που θα απαγορεύουν ή θα περιορίζουν την κυκλοφορία τους.

Το πρώτο μοντέλο που θα δεχθεί την μετατροπή, είναι μία αυθεντική DB6 MkII Volante του 1970. Η “κασέτα” που προαναφέραμε, κάθεται στις αυθεντικές βάσεις κινητήρα και κιβωτίου και περικλείεται από το δικό της τοίχωμα. Από εκεί και πέρα, χρησιμοποιούνται καλώδια για την τροφοδοσία του ηλεκτρικού κυκλώματος του αυτοκινήτου και μία οθόνη, που τοποθετείται διακριτικά στην καμπίνα, για τον χειρισμό των διαφόρων υποσυστημάτων.

Η Aston Martin δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συστήματος αλλά αυτό δεν κάνει την ιδέα της λιγότερο μοναδική. Σίγουρα, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την μετατροπή ενός κλασικού μοντέλου σε ηλεκτρικό, αλλά είναι η αναστρέψιμη φύση της λύσης της Aston Martin που την κάνει ξεχωριστή. Προφανώς χρειάζονται εργαλεία και εξοπλισμός, αλλά η αφαίρεση του “συμβατικού” drivetrain ενός κλασικού αυτοκινήτου και η προσωρινή ή μη, αντικατάσταση του με ένα αμιγώς ηλεκτρικό, παρουσιάζει ενδιαφέρον – ιδίως όταν προσφέρεται ως εργοστασιακό, bolt-on προϊόν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.