Το νέο Nissan Juke έρχεται και θα είναι καλύτερο από ποτέ!

Το Nissan Juke ήταν το μοντέλο που σε μεγάλο βαθμό, “ίδρυσε” την κατηγορία των compact crossovers το 2010. Αν προτιμάς, μπορεί να μην την ίδρυσε αλλά σίγουρα την έκανε δημοφιλή στο ευρύ κοινό καθώς στα 8 χρόνια που κυκλοφορεί στην αγορά, έχει πουλήσει περισσότερα από 630.000 αυτοκίνητα μόνο στην Ευρώπη. Όμως τα τελευταία 1-2 χρόνια, οι πωλήσεις του ακολουθούν μία καθοδική πορεία και αυτό είναι αναμενόμενο καθώς το τρέχον μοντέλο έχει “γεράσει” και ο ανταγωνισμός είναι αμείλικτος! Έτσι, η ανανέωση κρίνεται ως επιβεβλημένη και ενώ περιμέναμε πως θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2018, τελικά μάλλον μεταφέρεται προς το καλοκαίρι του 2019.

Η βασικότερη διαφορά του νέου μοντέλου από αυτό που αντικαθιστά, έχει να κάνει με την χρήση της νέας CMF-B πλατφόρμας της Renault-Nissan Alliance. Το παλιό, B0 πλαίσιο που βρίσκουμε στο τωρινό Juke δείχνει τα χρόνια του και η μετάβαση στο νέο, λύνει πολλά προβλήματα τόσο για το μοντέλο καθεαυτό (καλύτερη ποιότητα κύλισης και οδική συμπεριφορά, νέες τεχνολογίες, νέα powertrains και δυνατότητα εξηλεκτρισμού) όσο και για την εταιρία (χαμηλότερο κόστος παραγωγής, μείωση του χρόνου παραγωγής κλπ). Όσον αφορά στους κινητήρες που θα διαμορφώσουν την γκάμα του νέου Juke, λογικά θα βρούμε τον τρικύλινδρο 1000άρη και τον κορυφαίο, 1.6 λίτρων με απόδοση κοντά στα 200 άλογα ενώ ανάμεσα τους, θα υπάρχει και ο πετρελαιοκινητήρας των 1.5 λίτρων αν τελικά η Nissan αποφασίσει να μην παραγκωνίσει το diesel για χάρη μίας υβριδικής έκδοσης.

Σχεδιαστικά δε, η Nissan έχει το δύσκολο έργο της ανανέωσης ενός πολύ ιδιαίτερου αυτοκινήτου. Ο επικεφαλής σχεδιασμού μας καθησύχασε δηλώνοντας ότι το νέο Juke θα συνεχίσει την “παράδοση” πόλωσης που ξεκίνησε η τρέχουσα γενιά κι έτσι περιμένουμε πολλά από τα στοιχεία που βρίσκουμε στο μοντέλο σήμερα, να μεταφερθούν εκσυγχρονισμένα και στο νέο. Στοιχεία όπως τα υψηλά τοποθετημένα φωτιστικά σώματα, οι τονισμένοι θόλοι κ.ά. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι σημαντική αναμένεται να είναι η αναβάθμιση στους τομείς της ποιότητας, της πολυτέλειας και της τεχνολογίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.