Νέο Renault Kadjar. Ώρα για ανανέωση

Μετά από τρία χρόνια ύπαρξής του στην αγορά και κυρίως λόγω του ότι ανήκει σε μία ιδιαιτέρως δυναμική και ανταγωνιστική κατηγορία, αυτή των SUV, η ώρα για την ανανέωση του Kadjar έφτασε. Από το 2015 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, το ολοκαίνουριο τότε, Γαλλικό μοντέλο διέγραψε μία ικανοποιητική εμπορική πορεία με πάνω από 450 χιλιάδες πωλήσεις.

Τώρα στην ανανεωμένη του έκδοση, εκτός φυσικά από την αναγκαία σχεδιαστική φρεσκάδα, διαθέτει και τους νέους κινητήρες της Renault, με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον που παρουσιάζει να αυξάνεται σημαντικά.  Ξεκινώντας από την εξωτερική του εικόνα, αυτό που έχουμε να σημειώσουμε είναι πως η σχεδιαστική του φιλοσοφία δεν άλλαξε, και πως θα μπορούσε άλλωστε καθώς μιλάμε για facelift και όχι για αντικατάσταση.

Ωστόσο τα νέα  φώτα ομίχλης LED οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες και το φρεσκάρισμα στην εικόνα των φωτιστικών σωμάτων, είναι σε θέση να δώσουν τον αναγκαίο αέρα της ανανέωσης.  Ανάλογα μικρές είναι και οι επεμβάσεις στο εσωτερικό του αυτοκινήτου όπου οι νέες επενδύσεις στις πόρτες, η ελαφρώς διαφοροποιημένη κεντρική κονσόλα και  το σύστημα R-Link 2 με συνδεσιμότητα Apple και Android, αποτελούν τις σημαντικότερες διαφοροποιήσεις.

Περνώντας στον τομέα των κινητήρων και ξεκινώντας από αυτούς της βενζίνης, όπως είναι λογικό κάτω από το καπό συναντούμε το ολοκαίνουριο μηχανικό σύνολο των 1.3 λίτρων turbo, σε δύο εκδόσεις με 140 και 160 ίππους. Μάλιστα η ισχυρότερη εκ των δύο θα συνδυάζεται στάνταρ με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις, το γνωστό μας EDC. Για τους λάτρεις των πετρελαιοκινήτων θα υπάρχει ένα μηχανικό σύνολο 1.5 λίτρων με 116 ίππους, καθώς και ένας 1.7 λίτρων με 150 ίππους, ο οποίος μάλιστα θα συνδυάζεται και με τετρακίνηση.  Στη χώρα μας το ανανεωμένο Renault Kadjar αναμένεται την Άνοιξη του 2019.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.