Η Robyn Denholm νέα πρόεδρος της Tesla.

Στις αρχές του Οκτωβρίου, αμερικανικά μέσα έριξαν φως στη συμφωνία που επετεύχθη ανάμεσα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Η.Π.Α. (SEC) και τον Elon Musk έπειτα από ένα tweet του τελευταίου που σύμφωνα με την SEC, παραβίαζε τους κανονισμούς. Η συμφωνία, μεταξύ άλλων, περιελάμβανε την παραίτηση του Musk από την προεδρία της Tesla και καθώς διανύουμε τον Νοέμβριο, έφτασε να τηρηθεί το συγκεκριμένο σκέλος της. Έτσι, ο Elon Musk παραδίδει τα ηνία στην Robyn Denholm – πρώην Chief Financial Officer της Αυστραλιανής Telstra.

Η Denholm είχε ήδη μία θέση στο συμβούλιο της Tesla από το 2014, αλλά θα αναλάβει πλήρως τα καθήκοντα της ως νέα πρόεδρος της Tesla όταν ολοκληρωθεί ένα χρονικό διάστημα της τάξης των 6 μηνών. Εν τω μεταξύ, ο Elon Musk θα συνεχίσει να διατηρεί σημαντικό μέρος του ελέγχου που είχε μέχρι σήμερα, αν και με ουσιαστικά περισσότερη επίβλεψη τόσο από τα μέλη του Δ.Σ. όσο και από τη νέα πρόεδρο. Φυσικά, ο Musk, ως ο μεγαλομέτοχος της εταιρίας, θα διατηρήσει μία θέση στο συμβούλιο ενώ η εταιρία είναι υποχρεωμένη να προσθέσει 2 ανεξάρτητα μέλη στο εν λόγω συμβούλιο για να μειωθεί ο διαφαινόμενος υψηλός βαθμός ενδοτικότητας που παρουσιάζει αυτό.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.