Το Βιετνάμ θα φιλοξενήσει αγώνα F1 από το 2020!

Η Formula 1 υπό την ηγεσία της Liberty Media επιβεβαιώνει την δέσμευση της στην περιοχή της Ασίας και ανακοινώνει το Grand Prix του Βιετνάμ για το 2020! Επιπλέον, αυτή είναι η πρώτη φορά που έχουμε εικόνα για τον σχεδιασμό της πίστας που συνδυάζει δημόσιους δρόμους του Ανόι και κομμάτια που θα κατασκευαστούν ειδικά για την περίσταση.

Η ολοκαίνουρια πίστα έχει μήκος 5.565 μέτρων και περιλαμβάνει 22 στροφές ενώ για τον σχεδιασμό της συνεργάστηκαν οι αρχές του Ανόι, ο Promoter, Vingroup, το τμήμα Formula 1 Motorsport και ο γνωστός και μη εξαιρετέος, Hermann Tilke. Οι επιρροές από άλλες πίστες είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς στις στροφές 1-2 που μοιάζουν με τις πρώτες δύο στροφές του Nurburgring, στο σύμπλεγμα 12-15 που θυμίζουν την ανάβαση στο Massenet του Monaco και στις στροφές 16, 17, 18 και 19 που φέρνουν στο μυαλό τα διάσημα Esses της Suzuka. Σε γενικές γραμμές, η νέα πίστα στο Βιετνάμ είναι ένας συνδυασμός τεχνικών τμημάτων και μεγάλων ευθειών, η μεγαλύτερη εκ των οποίων έχει μήκος 1.5 χιλιόμετρα και καταλήγει σε μία απότομη φουρκέτα  όπου αν όλα πάνε σύμφωνα με τις προσομοιώσεις, θα δούμε αρκετά προσπεράσματα.

Το πρώτο Grand Prix στην πίστα είναι προγραμματισμένο για τον Απρίλιο του 2020 και οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει ώστε όλα να είναι έτοιμα. Να συμπληρώσουμε δε ότι έχεις την δυνατότητα να κερδίσεις ένα από τα δύο πρώτα εισιτήρια για τον αγώνα, συμμετέχοντας απλά σε έναν διαγωνισμό. Ακολούθησε αυτόν τον σύνδεσμο για την ευκαιρία και ας ελπίσουμε ότι η πίστα στο Ανόι θα μας δώσει συναρπαστικούς αγώνες στα χρόνια που έρχονται.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.