Τρία χρόνια εξέλισσε η Lexus το τέλειο κάθισμα.

Η Lexus δεν είναι ξένη στην ιδέα του κυνηγιού της τελειότητας. Μιλάμε άλλωστε για την εταιρία που εξέλισσε για 15 ολόκληρα χρόνια ένα συγκεκριμένο χρώμα. Τώρα, η ιαπωνική εταιρία “ξαναχτυπά” με το τέλειο κάθισμα – ένα που προσφέρει την ιδανική στήριξη και την ιδανική άνεση για όλους, ανεξαρτήτως σωματότυπου, ύψους, κιλών και οποιουδήποτε άλλου παράγοντα. Σύμφωνα με τον Takeshi Kawano, τον μηχανικό επικεφαλής για το ολοκαίνουριο Lexus ES, το concept για τον σχεδιασμό του νέου καθίσματος ήταν “καθαρό και βαθύ”:

“Τη στιγμή που θα καθίσεις στο νέο ES, θα παρατηρήσεις ότι νιώθεις πως η στάση του σώματος είναι σωστή. Δεν χρειάζεται να παιδευτείς για να βρεις την σωστή θέση. Αυτό είναι το “καθαρό” κομμάτι. Έπειτα, η μέση στηρίζεται πλήρως. Νιώθεις άνετα και, ανεξαρτήτως των δυνάμεων επιτάχυνσης που δρούνε στο όχημα, η στάση του σώματος δεν αλλάζει. Αυτό είναι το “βαθύ” κομμάτι.”

Σαν δομή, τα καθίσματα του νέου ES είναι απλά, με αφρό πολυουρεθάνης σε ένα μεταλλικό πλέγμα. Το κάτω μαξιλάρι είναι επίπεδο αλλά τα πλαϊνά είναι ελαφρώς υπερυψωμένα για να στηρίζουν τους γοφούς. Από εκεί και πέρα, οι μηχανικοί ενσωμάτωσαν μικρά κοιλώματα στην επιφάνεια και ένα laminated στρώμα στο πάνω μέρος των καθισμάτων που επιτρέπει στο κεφάλι του εκάστοτε επιβάτη να “βυθίζεται” για ακόμα καλύτερη σταθερότητα.

Αντίστοιχη ήταν και η προσοχή στην λεπτομέρεια για τα καθίσματα του ES F Sport, με ειδοποιό διαφορά το γεγονός ότι αυτά, είναι σαφώς πιο… σπορ. Ο Kawano-san και η ομάδα του δημιούργησαν ένα ελαφρώς πιο διαφορετικό κάθισμα για τη συγκεκριμένη περίπτωση, ικανό να στηρίζει το σώμα ακόμα και σε σχεδόν… αγωνιστικούς ρυθμούς.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.