Η Subaru θέλει να το “κάνει όπως η Toyota”…

Κάθε ώρα και ημέρα είναι καλή για μία τρελή φήμη και η τρελή φήμη της ημέρας είναι ότι η Subaru όχι μόνο σκέφτεται πάρα πολύ σοβαρά το λανσάρισμα ενός καυτού hatchback στο ευρωπαϊκό B Segment (βλ. VW Polo, Ford Fiesta, Toyota Yaris κλπ), αλλά υπάρχει η πιθανότητα να επιστρέψει στο World Rally Championship με αυτό! Με λίγα λόγια, σκέφτεται να το κάνει όπως η Toyota που γύρισε στις χωμάτινες (και όχι μόνο) ειδικές διαδρομές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος έπειτα από πολυετή απουσία.

Οι λόγοι που ενδεχομένως να ωθήσουν τελικά σε αυτή την απόφαση όμως, είναι πολύ διαφορετικοί. Η Toyota το έκανε ως μέρος μίας ευρύτερης στρατηγικής όσον αφορά τα motorsports ενώ η Subaru εξετάζει την πιθανότητα επειδή θεωρεί ότι μπορεί να τονώσει τις πωλήσεις της στην Ευρώπη. Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι πριν το 2000, η Subaru έκανε περί τις 50.000-60.000 πωλήσεις σε ετήσια βάση ενώ τα τελευταία χρόνια και κυρίως από το 2013 και έπειτα, δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 40.000, κυμαινόμενη από τα 33.000 έως τα 38.000 αυτοκίνητα.

Το θέμα είναι πιο πολύπλοκο απ’ όσο το κάνει να φαίνεται η συγκεκριμένη φήμη. Και για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω αν η επένδυση που απαιτείται για την εξέλιξη ενός hot hatch και τη δημιουργία μίας αγωνιστικής ομάδας που θα “τρέξει” το πρόγραμμα αξίζει. Από την άλλη, υπάρχει η πανταχού παρούσα πολιτική που δεν γνωρίζουμε πού μπορεί να οδηγήσει. Πάντως οι φήμες σχετικά με το καυτό hatchback κάνουν λόγο για έναν 1800άρη, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού και σχεδιασμό που θα ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου Subaru – όπως δείχνει και η ανεπίσημη ψηφιακή απεικόνιση.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.