Νέος επικεφαλής σχεδιασμού στη Hyundai ο Luc Donckerwolke!

Ο Peter Schreyer είναι εδώ και πολλά χρόνια ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα ονόματα στον χώρο του design αυτοκινήτου στη βιομηχανία. Είναι ο άνθρωπος που μεταμόρφωσε την Kia από μία εταιρία με “ουδέτερο σχεδιασμό”, όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν ο ίδιος, χαρίζοντας της ταυτότητα και παρουσία. Η δουλειά του αναγνωρίστηκε τόσο διεθνώς όσο και εντός της εταιρίας καθώς ο Γερμανός ανέλαβε καθήκοντα επικεφαλής διοίκησης σχεδιασμού τον προηγούμενο μήνα.

Την θέση του, με σκοπό να αφήσει το δικό του στίγμα, παίρνει ο επίσης εγνωσμένης αξίας, Luc Donckerwolke. Ο Βέλγος ξεκίνησε την καριέρα του το 1990 στην Peugeot, πριν μετακομίσει στην Audi, από εκεί στην Skoda και το 1998, στην Lamborghini όπου επέβλεψε τον σχεδιασμό της Diablo VT 6.0, της Murcielago και της Gallardo. Το 2012 έγινε επικεφαλής σχεδιασμού στην Bentley ενώ το 2016, ανέλαβε τα ηνία της Genesis έχοντας έρθει στην Hyundai Motor Group έναν χρόνο νωρίτερα. Τώρα, έχει το δύσκολο έργο της συνέχισης της δουλειάς του Schreyer αλλά αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβίζει τον Donckerwolke, που έχει το δικό του στυλ  και ισχυρή προσωπικότητα.

Παράλληλα, οι Hyundai και Kia ανακοίνωσαν τη δημιουργία ενός νέου τμήματος με σκοπό την εξέλιξη τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης καθώς και την ανάδειξη του Thomas Schemera ως επικεφαλής προϊοντικής στρατηγικής. Όλα αυτά, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της μείωσης των κερδών κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, που επέφερε πτώση στις μετοχές της εταιρίας στη χαμηλότερη τιμή της τελευταίας 9-ετίας.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.