Η Audi λανσάρει πρώτη μία νέα τεχνολογία “μερικώς ματ” βαφής.

Ένα σημάδι της “premiumότητας” που φαίνεται ότι προωθούν με ιδιαίτερη επιθετικότητα τα τελευταία χρόνια οι κατασκευαστές, είναι αυτό της εξατομίκευσης. Είτε μιλάμε για το απολύτως βασικό Audi A1 είτε για το υπερπολυτελές και υπερσύγχρονο Audi A8 στο άλλο άκρο της γκάμα της γερμανικής φίρμας, οι πελάτες θέλουν να ξεχωρίζουν και ένας premium κατασκευαστής που σέβεται τον εαυτό του, πρέπει να τους παρέχει πληθώρα επιλογών. Η Audi ανεβάζει τον πήχη στον συγκεκριμένο τομέα καθώς γίνεται η πρώτη εταιρία στον χώρο που προσφέρει        ένα “μερικώς ματ” φινίρισμα στο χρώμα του αμαξώματος.

Η αρχή γίνεται με την ειδική έκδοση “#2” του Audi Q2, όπου τα αποτελέσματα της πατενταρισμένης τεχνολογίας είναι φανερά στις γκρι λεπτομέρειες. Το πρώτο βήμα, περιλαμβάνει έναν υπάλληλο ο οποίος κολλά μία μήτρα κατασκευασμένη από ένα λεπτό πλαστικό φιλμ σε ένα βαμμένο εξάρτημα. Στη συνέχεια, το σύστημα ψεκάζει το εξάρτημα με μία λεπτόκοκκη σκόνη σπασμένων γυαλιών (φαντάσου αμμοβολή) υπό συνθήκες κενού. Η πράξη αυτή, αφαιρεί μερικά χιλιοστά του χιλιοστού από το άνω στρώμα βερνικιού και την ίδια ώρα, το σκληραίνει. Έτσι, το μοτίβο ξεχωρίζει τόσο οπτικά, όσο και με την αφή.

Η διαδικασία απαιτεί ακρίβεια αλλά η Audi έχει καταφέρει να μειώσει τον χρόνο που απαιτείται για τη δημιουργία ενός “μερικώς ματ” εξαρτήματος σημαντικά. Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι για το πλαϊνό πάνελ του Q2, 1 λεπτό είναι αρκετό. Ενδιαφέρον, αν και είμαι περισσότερο περίεργος για το κόστος που έχει αυτή η μορφή εξατομίκευσης για τον πελάτη.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.