Όλα δείχνουν εξηλεκτρισμό για τα επόμενα Nissan GT-R και “Z”.

Η Nissan έχει παράδοση στα γρήγορα sports cars όμως την ίδια στιγμή, τόσο το GT-R όσο και το 370Z ξεπερνούν σε ηλικία τα 10 χρόνια! Η ανανέωση τους θεωρείται δεδομένη αλλά μέχρι στιγμής, δεν έχουμε τίποτα οριστικό, τουλάχιστον όσον αφορά σε χρονοδιάγραμμα ή τεχνικά χαρακτηριστικά. Το μόνο που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο σε αυτό το σημείο, είναι ότι ο δρόμος του εξηλεκτρισμού για τη Nissan, όπως και για τις περισσότερες εταιρίες άλλωστε, έχει ανοίξει και δεν περιορίζεται σε “βασικά” μοντέλα.

Δεν βλέπω τον εξηλεκτρισμό και τα sports cars ως αντικρουόμενες τεχνολογίες. Ίσως να ισχύει το αντίθετο, τα sports cars να επωφελούνται από τον εξηλεκτρισμό. Εν τέλει, ένας κινητήρας και μία μπαταρία μεταφέρονται πιο εύκολα από τη μία πλατφόρμα στην άλλη, από τη μία κατηγορία στην άλλη, σε σύγκριση με ένα πλήρες setup εσωτερικής καύσης.

Δήλωσε ένας εκ των ανωτέρων στελεχών marketing της εταιρίας, Jean-Pierre Diernaz. Φυσικά, για την εξέλιξη των διαδόχων των δύο εμβληματικών sports cars της, η Nissan θα χρησιμοποιήσει τόσο την εμπειρία που έχει συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια, όσο και την τεχνολογία και την τεχνογνωσία που δοκιμάζεται στην Formula E. Για να δούμε πώς σκοπεύει να συνδυάσει τις τεχνολογίες η ιαπωνική εταιρία – μία εταιρία που σπάνια απογοητεύει, ειδικά όσον αφορά στα sports cars της.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.