“Μάλλον ηλεκτρικό” το επόμενο Citroen C1.

Η δεύτερη γενιά του Citroen C1 παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης το 2014 και παράγεται από την κοινοπραξία Toyota Peugeot Citroen Automobile (TPCA) στην Τσεχία μαζί με τα αδερφάκια του, Peugeot 108 και Toyota Aygo. Είναι στο στάδιο λοιπόν, όπου πρέπει να παρθούν κάποιες αποφάσεις σχετικά με την επόμενη γενιά ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες που θα μας οδηγήσουν στο λανσάρισμα της στην αγορά κάποια χρόνια από τώρα. Όταν ρωτήθηκε σχετικά λοιπόν η CEO της Citroen, Linda Jackson, η απάντηση ήταν:

Πιστεύω ότι θα είναι μάλλον ηλεκτρικό.

Και γιατί όχι άλλωστε; Ένα “αστικό” όχημα με ένα “αστικό” powertrain. Δεδομένου του μεγέθους και του βάρους του Citroen C1, δεν χρειάζεται ούτε κάποιον πανίσχυρο ηλεκτροκινητήρα για να κινηθεί αξιοπρεπώς, ούτε κάποια μεγάλη μπαταρία για να έχει την σωστή αυτονομία. Αυτονομία που ούτως ή άλλως ορίζεται σχετικά χαμηλά από τον χαρακτήρα του οχήματος. Το θέμα είναι άλλο όμως. Το C1, όπως είπαμε, κατασκευάζεται από την κοινοπραξία Citroen-Peugeot-Toyota. Είναι διατεθειμένοι οι συνεργάτες της Citroen στο συγκεκριμένο project να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο; Αν ναι, καλώς. Αν όχι, θα αναλάβει η γαλλική εταιρία το κόστος εξέλιξης του ηλεκτρικού μοντέλου μόνη της; Όλα αυτά, είναι ερωτήματα που θα απαντηθούν στο μέλλον.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.