Πρόστιμο €800 εκατομμυρίων στην Audi λόγω dieselgate.

Εισαγγελείς στη Γερμανία επέβαλλαν πρόστιμο ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ στην Audi σχετικά με παραβιάσεις που διαπιστώθηκαν στους V6 και V8 πετρελαιοκινητήρες. Κινητήρες οι οποίοι, όπως διαπιστώθηκε, δεν συμμορφώνονταν με τα standards προστασίας του περιβάλλοντος. Η γερμανική εταιρία αποδέχθηκε την ποινή και αποφάσισε να  μην ασκήσει έφεση, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που της αναλογεί στο σκάνδαλο dieselgate.

Το πρόστιμο σε καμία περίπτωση δεν είναι αμελητέο αλλά δεν είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα της Audi και της μητρικής της, Volkswagen Group. Προφανώς θα επηρεάσει τα οικονομικά αποτελέσματα για το οικονομικό έτος 2018, αλλά να θυμίσουμε ότι η VW αντιμετωπίζει μία υπόθεση ύψους 8.2 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα μπορούσε να διαρκέσει χρόνια. Γενικώς, το σκάνδαλο dieselgate που ξέσπασε περίπου τέτοια εποχή το 2015, δεν είναι κάτι που θα αφήσει πίσω της η γερμανική εταιρία σύντομα ή εύκολα.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.