Προτεραιότητα για τη Citroen το νέο C4.

Οι κατασκευαστές μπορεί να λανσάρουν το ένα SUV μετά το άλλο αλλά το C-segment, η κατηγορία των μικρομεσαίων αυτοκινήτων δηλαδή, διατηρεί την δυναμική της και απαιτεί από τις εταιρίες την ανάλογη προσοχή. Γι’ αυτό η Citroen έχει ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων της το λανσάρισμα του νέου C4. Ακόμα δεν γνωρίζουμε τη μορφή που θα πάρει το γαλλικό hatchback, καθώς στις αρχές του 2018 εκδηλώθηκε η πρόθεση για “συγχώνευση” των C4 και C4 Cactus σε κάτι μη-παραδοσιακό.

Το μόνο σίγουρο, είναι ότι θα βασίζεται στην CMP αρχιτεκτονική της γαλλικής φίρμας και αυτό θα επιτρέψει το λανσάρισμα και μίας αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης. Παρουσιάζει μάλιστα ενδιαφέρον το γεγονός ότι ενώ αρχικά φαινόταν ότι το ηλεκτρικό C4 θα εφοδιάζεται με μία μπαταρία 50 kWh, υπάρχει πιθανότητα η χωρητικότητα της μπαταρίας να αυξηθεί στις 60 kWh που θα αυξήσει και την αυτονομία του αυτοκινήτου στα 350 χιλιόμετρα στο αυστηρό, WLTP standard. Φυσικά, το C4, όπως κι αν είναι τελικά, θα είναι διαθέσιμο και με κινητήρες εσωτερικής καύσης (βενζίνης και πετρελαίου).

Για περισσότερες πληροφορίες όμως, θα πρέπει να περιμένουμε. Ας ελπίσουμε ότι η Citroen δεν θα αργήσει πολύ καθώς το C-segment αποκτά νέους “παίκτες” όσο το C4 καθυστερεί – βλ. το νέο Skoda Rapid.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.