Michelin Pilot Sport 4 S. Το οδηγήσαμε στη πίστα των Σερρών

Όταν μία εταιρία όπως η Michelin σε προσκαλεί να οδηγήσεις το νέο της supersport ελαστικό, το οποίο ωστόσο προορίζεται για χρήση στο δρόμο αλλά και στη πίστα, στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών, μόνο με χαρά μπορείς να το αντιμετωπίσεις. Όταν μάλιστα διαπιστώνεις πως μπορείς να το οδηγήσεις είτε σε μία BMW M2, είτε σε μία Jaguar F –Type, τότε η χαρά γίνεται ακόμη μεγαλύτερη. Ειδικά όταν ο πλοηγός είναι αφενός φίλος από τα παλιά έχοντας γράψει μαζί του άπειρα γρήγορα έως πολύ γρήγορα χιλιόμετρα, αφετέρου διότι πίσω από το τιμόνι της BMW M5 ο Γιώργος Καραμέρης μπορεί να ζωγραφίσει με το πλάϊ.

Σε ότι αφορά στο Michelin Pilot Sport 4 S είναι ένα ελαστικό υπερ-υψηλών επιδόσεων, σχεδιασμένο για σπορ αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων. Προσφέρει απαράμιλλη οδηγική απόλαυση, χάρη στην εξαιρετική ακρίβεια διεύθυνσης και στη σταθερότητα. Παράλληλα, διασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις και ασφάλεια σε όλες τις επιφάνειες, χάρη στο βελτιστοποιημένο αποτύπωμα του πέλματος που προσδίδει βέλτιστη πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες, ακόμη και στις πιο ακραίες.

Το νέο αυτό ελαστικό έχει άριστες επιδόσεις, τόσο στο στεγνό όσο και στο βρεγμένο οδόστρωμα, χάρη στη χρήση της τεχνολογίας «bi-compound». Στο εξωτερικό μέρος της γόμας, χρησιμοποιείται ένα υβριδικό μείγμα που βοηθά την πρόσφυση στο στεγνό οδόστρωμα, ενώ στο εσωτερικό μέρος χρησιμοποιείται μία νέα γόμα με πυρίτιο και λειτουργικά ελαστομερή, τα οποία επιτρέπουν στο ελαστικό να έχει σταθερή πρόσφυση στο βρεγμένο οδόστρωμα. Οι υψηλές επιδόσεις σε στεγνές και βρεγμένες επιφάνειες, αποτελούν συχνά αντικρουόμενα χαρακτηριστικά στον κόσμο των σπορ ελαστικών – στο Pilot Sport 4 S, όμως,  συνυπάρχουν αρμονικά.

Το νέο ελαστικό της Michelin είναι το αποτέλεσμα μίας τεχνογνωσίας που αναπτύχθηκε από μηχανικούς με πάθος για τη δουλειά τους και επαναπροσδιορίζει τα πρότυπα της κατηγορίας. Προσαρμοσμένο για οδήγηση υψηλού επιπέδου στο δρόμο και στην πίστα, θεωρείται ήδη το κορυφαίο στην κατηγορία του. Στις δοκιμές που διεξήγαγε ο ανεξάρτητος οργανισμός TÜV SÜD στη Γερμανία, ξεπέρασε τους 5 βασικούς ανταγωνιστές του στα διάφορα εργαστήρια και έγινε το πρώτο ελαστικό υπερ-υψηλών επιδόσεων που κατέλαβε κυρίαρχη θέση σε πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους, βασικά κριτήρια των δοκιμών – ταυτόχρονα.

Το Pilot Sport 4 S χρειάζεται μόλις 33,66 μέτρα για να φρενάρει από τα 100 χλμ/ώρα μέχρι την πλήρη ακινητοποίηση, όταν το δεύτερο καλύτερο ανταγωνιστικό προϊόν χρειάζεται σχεδόν 1 μέτρο παραπάνω (+0,89 μ.). Σε βρεγμένη πίστα, 27,73 μέτρα είναι αρκετά για να φρενάρει από τα 80 χλμ/ώρα μέχρι την πλήρη ακινητοποίηση. Αυτό το κατατάσσει ξανά πρώτο στην κατηγορία του, καθώς για να φρενάρει χρειάζεται σχεδόν 2,5 μ. (2,41μ.) λιγότερα από το ανταγωνιστικό προϊόν με τη χειρότερη επίδοση. Σε πίστα των 2,6 χλμ, το ελαστικό της Michelin αποδείχθηκε ότι είναι από 0,4 έως 1,39 δευτερόλεπτα ταχύτερο, ανά γύρο. Κατά μέσο όρο, είναι σχεδόν κατά 1 δευτερόλεπτο γρηγορότερο, σε αυτήν τη σχετικά μικρή απόσταση. Και αν 1 δευτερόλεπτο μπορεί φαινομενικά να μην κάνει τη διαφορά, ωστόσο η συνολική εμπειρία οδήγησης είναι εντελώς διαφορετική.

Δοκιμές για τη φθορά που διεξήχθησαν από το κέντρο δοκιμών Dekra Test Center έδειξαν ότι το Pilot Sport 4 S έχει την καλύτερη διάρκεια ζωής στην κατηγορία του και είναι το μοναδικό ελαστικό που ξεπέρασε το φράγμα των 50.000 χλμ. Επιπλέον είναι ανάμεσα στα πρώτα ελαστικά της κατηγορίας που αξιολογήθηκαν με «Α» στην Ευρωπαϊκή Ετικετογράφηση (σε ελαστικό με ζάντα 19 ιντσών) στην απόσταση φρεναρίσματος σε βρεγμένο οδόστρωμα. Αυτή η ετικέτα έχει στόχο να ενημερώσει τους αγοραστές ελαστικών για τις επιδόσεις των προϊόντων που σχεδιάζουν να αγοράσουν και τους δίνει επίσης πληροφορίες για την ενεργειακή αποτελεσματικότητα ενός ελαστικού αλλά και για το επίπεδο θορύβου. Η Michelin συνεργάζεται στενά με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων παγκοσμίως για να παρέχει τα πιο κατάλληλα ελαστικά που συμπληρώνουν τις επιδόσεις των πιο exclusive μοντέλων τους. Έτσι, το Pilot Sport 4 S έχει αναπτυχθεί για να καλύψει τις ανάγκες των οδηγών με αυτοκίνητα από εταιρείες, όπως η BMW M, Ferrari, Mercedes-AMG και Porsche.

Όπως όλα τα ελαστικά υψηλών επιδόσεων της Michelin, το Pilot Sport 4 S χρησιμοποιεί το Michelin Premium Touch Technology για την καλύτερη σχεδιαστική εμφάνιση του πλευρού. Πρόκειται για ένα στοιχείο που αρέσει ιδιαίτερα στους οδηγούς των exclusive αυτοκινήτων. Επιπλέον, ενώ η πλειοψηφία των ελαστικών για σπορ αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένη με τροχούς μεγαλύτερης διαμέτρου και ελαστικά με πλευρά χαμηλού προφίλ, το Pilot SPORT 4 S έχει ένα πρακτικό και αισθητικά όμορφο προστατευτικό ζάντας το οποίο σε πολλές περιπτώσεις αποτρέπει την επαφή μεταξύ της ζάντας και του κράσπεδου. Το νέο Michelin  Pilot Sport 4 S είναι διαθέσιμο σε 34 διαστάσεις, για 19 και 20 ιντσών ζάντες.

Φωτογραφίες: Γιώργος και Χρίστος Καραγιωργάκης

  

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.